« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Turcia se retrage din Convenția de la Istanbul privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor. UPDATE: Poziția Consiliului Europei. UPDATE: Turcia s-a retras în mod oficial din Convenţia de la Istanbul
01.07.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Internațional | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 1 iulie 2021, Turcia s-a retras în mod oficial din Convenţia de la Istanbul privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, potrivit france24.com.

Recep Tayyip Erdogan, Președintele Turciei, în ședința de prezentare a celui de-al patrulea Plan Național de Acțiune pentru Combaterea Violenței împotriva Femeilor, a declarat: „Combaterea violenței împotriva femeilor poate reuși doar cu participarea și contribuția sinceră a întregii societăți. Întotdeauna vom sta alături de femeile noastre în lupta pentru drepturile lor în fiecare domeniu, în special în problema violenței.

Violența împotriva femeilor, care este afectată de mulți factori, este o chestiune care are o dinamică diferită față de violența generală. Prin urmare, în primul rând, factorii care provoacă violență împotriva femeilor trebuie analizați și eliminați în profunzime.”

***

Duminică, 21 martie 2021, Heiko Maas, ministrul federal al Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, președintele Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, și Rik Daems, președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, au făcut următoarea declarație referitoare la retragerea Turciei din Convenția de la Istanbul: „Turcia a fost primul stat membru care a ratificat în 2012 Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și violenței domestice, deschisă spre semnare la Istanbul în timpul președinției turcești a Organizației în urmă cu 10 ani. Și a făcut acest lucru printr-un vot unanim la Marea Adunare Națională.

Regretăm profund decizia președintelui Turciei de a se retrage din această convenție sprijinită pe scară largă în țară, fără nici o dezbatere parlamentară.

Reamintim că scopul convenției este acela de a preveni violența împotriva femeilor, de a proteja victimele și de a judeca făptașii. Aceasta susține drepturile fundamentale ale femeilor la o viață liberă de violență.

Părăsirea convenției ar priva femeile de un instrument vital de combatere a violenței.

Prin urmare, cerem autorităților să nu slăbească sistemul internațional pentru a proteja femeile împotriva violenței implementate de Convenția de la Istanbul.”

***

Vineri, 19 martie 2021, Recep Tayyip Erdogan, Președintele Turciei, a semnat decretul de retragere a Turciei din Convenţia privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor, potrivit edition.cnn.com.

Turcia a fost prima țară care a semnat Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și violenței domestice în 2011. Convenția de la Istanbul, numită după cel mai mare oraș din Turcia, urmărește prevenirea violenței împotriva femeilor, inclusiv împotriva violenței domestice.

Apărătorii drepturilor femeilor din Turcia protestează împotriva retragerii, în timp ce unii conservatori susțin că aceasta afectează valorile tradiționale ale familiei.

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD