« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

Rezultat istoric pentru Universitatea din București: locul I la concursul Willem Vis Hong Kong 
22.03.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Luni, 22 martie 2021, Facultatea de Drept din cadrul Universității din București a informat că echipa Facultății de Drept a Universității din București a obținut locul I și mențiune în cadrul fazei scrise a ediției a 18-a a concursului Willem C. Vis Hong Kong, cel mai mare și cel mai  prestigios concurs studențesc de drept privat din lume, potrivit unui comunicat.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București care participă la concursul Willem C. Vis (ediția Hong Kong și ediția Viena) este alcătuită din 6 studenți, care pregătesc împreună toate etapele celor două ediții ale concursului: Ruxandra Florina Comăneci (master Collège Juridique Franco-Roumain), Anca Roxana Pascu (anul III), Tudor Popa (anul II și Collège Juridique Franco-Roumain), Lia Cristina Popescu (anul III și Collège Juridique Franco Roumain), Maria Raluca Stancu (anul III și Collège Juridique Franco-Roumain), și Vlăduț Virgil Velcea (anul IV).

În cadrul fazei scrise, echipa a obținut locul I la categoria „David Hunter” pentru cel mai bun memoriu al reclamantului, din 154 de echipe participante. Locul II la această categorie a fost obținut de Universitatea Freiburg (Germania), iar locul III de National Law University, Jodhpur (India).

De asemenea, echipa a obținut mențiune (locul IV ex aequo) la categoria „Fali Nariman” pentru cel mai bun memoriu al pârâtului, din 154 de echipe participante. Locul I la această categorie a fost obținut, la egalitate, de Gujarat National Law School (India) și Universitatea Ludwig-Maximillian din München (Germania), iar locul III de Universitatea Zurich (Elveția).

Locul II nu a fost acordat.

Faza orală a concursului s-a desfășurat online. În rundele generale ale competiției, echipa Facultății de Drept a Universității din București a pledat împotriva următoarele echipe: South China Normal University (China), National Law University Odisha (India), University Law College Bangalore (India) și Universitatea Sebelas Maret (Indonezia). Universitatea Fordham (SUA) a câștigat faza orală a concursului, pledând împotriva Universității Munster (Germania) în finala concursului.

Echipa este pregătită de lect. univ. av. dr. Raluca Papadima, cadru didactic la Universitatea din București și Collège Juridique d’Études Européennes, împreună cu drd. Mihaela Gherghe, avocat în cadrul societății de avocatură Rizoiu & Poenaru, și Maria Avram, avocat în cadrul Țuca, Zbârcea & Asociații. Echipa s-a bucurat de sprijin pedagogic în pregătire și din partea unor practicieni și foști participanți la concurs, printre care, în primul rând, Alin Florescu, David Oprea, Cristina Badea și Horia Rădulescu, precum și Crina Gealatu, Radu Văleanu, Cătălina Bîzîc, Șerban Dănescu, Gabriel Fusea, Ana Negrea, Daria Pătrășcoiu, Bogdan Popescu, Cezara Diaconescu, Claudia Mihalcea, Andreea Radu, Cătălin Apătean, Andreea Luca și Mălina Trifu.

 
Secţiuni: Content, Selected, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD