Dreptul securităţii sociale

Modificări privind utilizarea activului personal net al participantului la un fond de pensii administrat privat
22.03.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul securitatii sociale, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 279 din 19 martie 2021 a fost publicată Norma nr. 4/2021 pentru modificarea Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 27/2017 privind utilizarea activului personal net al participantului la un fond de pensii administrat privat.

Potrivit modificărilor, în caz de deces al participantului, se instituie în sarcina administratorului obligația de a verifica dacă beneficiarul este participant la un fond de pensii administrat privat, în baza următoarelor documente:
– cerere scrisă prin care se solicită plata drepturilor cuvenite;
– certificatul de deces;
– certificatul de moștenitor/legatar, certificatul de moștenitor suplimentar, actul de partaj voluntar sau hotărârea judecătorească definitivă, din care să rezulte calitatea de moștenitor/legatar și cota-parte cuvenită din activul personal net al participantului decedat;
– actul de identitate valabil la data depunerii cererii;
– procură specială și autentică, în cazul mandatarului.

Administratorii își vor transmite reciproc informații cu privire la obligația de mai sus, precum şi cu privire la cota-parte din valoarea garantată aferentă moștenitorului, inclusiv prin mijloace de comunicare electronice, în termen de maximum două zile lucrătoare de la solicitarea scrisă a unuia dintre aceștia.

Intrare în vigoare: 19 martie 2021

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti