Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Consiliul Uniunii Europene. Concluzii ref. strategia de securitate cibernetică a UE
22.03.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 22 martie 2021, Consiliul Uniunii Europene a adoptat concluziile privind Strategia de securitate cibernetică a UE, potrivit unui comunicat.

În observațiile sale, Consiliul subliniază o serie de direcții de acțiune pentru următorii ani, între care: constituirea unei rețele de SOC-uri la nivelul Uniunii (Security Operation Centre), înființarea Joint Cyber Unit (JCU), implementarea 5G Toolbox, adoptarea standardelor de securitate, dezvoltarea criptării ca mijloc de protecție online, creșterea eficienței toolbox-ului dedicat diplomației de cyber, propunerea unui grup de lucru de cyber intelligence, întărirea cooperării, precum și consolidarea capacității cibernetice a UE, pentru a spori reziliența de cyber la nivel mondial.

Această strategie a fost prezentată de Comisie și de Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe în decembrie 2020. Acesta prezintă cadrul de acțiune al UE pentru protejarea cetățenilor și a întreprinderilor din UE împotriva amenințărilor cibernetice, promovarea sistemelor informatice sigure și protejarea unui spațiu cibernetic global, deschis, liber și sigur.

Concluziile arată că securitatea cibernetică este esențială pentru dezvoltarea unei Europe reziliente, ecologice și digitale. Acestea au stabilit ca obiectiv esențial obținerea autonomiei strategice, menținând în același timp o economie deschisă. Aceasta include consolidarea capacității de a face alegeri autonome în domeniul securității cibernetice, cu scopul de a consolida conducerea digitală a UE și capacitățile strategice.

:: Concluziile

Secţiuni: Content, Cyberlaw, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO