« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Protocol de colaborare Universitatea „Dunărea de Jos” Galați – Camera Notarilor Publici Galați
22.03.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 19 martie 2021, Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și Camera Notarilor Publici Galați au încheiat un protocol de colaborare, potrivit unui comunicat.

Cele două instituții își propun să dezvolte proiecte comune, să organizeze manifestări științifice, să identifice teme de cercetare pentru studenți, masteranzi, doctoranzi.

Prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos”: „Universitatea are o politică pro-activă de desfășurare a unor activități comune cu instituții cu tradiție din Regiunea de Sud-Est. La propunerea cadrelor didactice de la Facultatea de Drept, am semnat acest contract cu Camera Notarilor, care ne va permite nouă ca instituție să întărim pregătirea profesională a absolvenților și, în același timp, să dezvoltăm proiecte comune, unele pe care le-am identificat deja, altele care vor veni.”

Prof. dr. Bogdan Ciucă, Președintele Camerei Notarilor Publici Galați: „Noi aveam deja o colaborare cu Facultatea pentru practica studenților, dar acum ne-am gândit să digitalizăm Arhivele Notariale aparținând vechiului Notariat de Stat, pe care noi le-am conservat, depozitat și administrat. Astfel, studenții vor avea ocazia să descopere documente juridice vechi (testamente, contracte), să vadă cât de serioși erau specialiștii în drept pe vremuri, să le studieze și să le digitalizeze. Cred că va fi o experiență interesantă, care poate da naștere unor teme de cercetare pe viitor.”

Conf. dr. George Schin, Decanul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice, notar public: „Noi, fiind în ambele ipostaze, ne dăm seama cât de importantă e relația dintre teorie și practică – teoreticienii au nevoie de subiecte concrete, pentru ca cercetarea lor să fie aplicată și utilă, iar aici vine în ajutor Camera Notarilor, iar notarii au nevoie de soluții la problemele cu care se confruntă, și aici dăm cuvântul specialiștilor în drept de la Universitate.”

 
Secţiuni: Content, Notari, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD