« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Monitorizarea activităţii de autorizare a antrepozitarilor, destinatarilor, expeditorilor și importatorilor
23.03.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 285 din 22 martie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 420/2021 privind modificarea Ordinului ministrului finanțelor publice nr. 2.062/2018 pentru aprobarea Procedurii privind activitatea de monitorizare și control al respectării de către autoritatea prevăzută la art. 359 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal a condițiilor legale privind autorizarea antrepozitarilor autorizați, a destinatarilor înregistrați, a expeditorilor înregistrați și a importatorilor autorizați.

Potrivit modificărilor, comisiile de autorizare a antrepozitarilor autorizați, a destinatarilor înregistrați, a expeditorilor înregistrați și a importatorilor autorizați, vor transmite informaţiile privind monitorizarea activității, prin aplicația informatică dedicată, Direcției generale de inspecție economico-financiară, până la data de 15 a lunii următoare încheierii perioadei de raportare.

Printre atribuţiile comisiei se numără şi obligaţia acesteia de a verifica personalul direcției generale regionale a finanțelor publice/ structurii teritoriale a direcției generale regionale a finanțelor publice/ Direcției generale de administrare a marilor contribuabili, pentru ducerea la îndeplinire a măsurilor de remediere dispuse de organul de control.

Ordinul mai prevede că organul de control va beneficia din partea structurii subordonate ANAF, unde funcționează comisia controlată, de spații de lucru adecvate și acces logistic corespunzător, necesare bunei desfășurări a controlului, în condițiile în care există astfel de facilități.

Intrare în vigoare: 22 martie 2021

 
Secţiuni: Fiscalitate, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD