« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti
BONDOC & ASOCIATII
 

ANI. Bilanțul sistemului informatic PREVENT în anul 2020
23.03.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Luni, 22 martie 2021, Agenția Națională de Integritate a publicat rezultatele sistemului PREVENT în anul 2020, potrivit unui comunicat.

Rezultate în trimestrul IV 2020
În perioada octombrie – decembrie 2020, Agenția Națională de Integritate a analizat prin intermediul sistemului informatic PREVENT, în vederea prevenirii conflictului de interese, un număr de 5.429 proceduri de achiziție publică.

Dintre aceste proceduri, aproximativ 17% se referă la contracte finanțate din fonduri europene. Totodată, aproximativ o treime din totalul procedurilor conțin 17.769 de contracte subsecvente (loturi).

Mai mult decât atât, în aceeași perioadă au fost emise trei avertismente de integritate în valoare totală de 12,6 milioane lei (aprox. 2.5 milioane euro).

În analiza PREVENT au fost luate în considerare date și informații cu privire la 1.305 autorități contractante, 7.650 de operatori economici și 162.516 persoane, reprezentanți ai instituțiilor publice și ai ofertanților.

Rezultate în anul 2020
În perioada ianuarie – decembrie 2020, Agenția Națională de Integritate a analizat prin intermediul sistemului informatic PREVENT, în vederea prevenirii conflictului de interese, un număr de 19.140 proceduri de achiziție publică.

Dintre aceste proceduri, aproximativ 18% se referă la contracte finanțate din fonduri europene. Totodată, aproximativ o treime din totalul procedurilor conțin 78.609 contracte subsecvente (loturi).

Mai mult decât atât, în aceeași perioadă au fost emise 10 avertismente de integritate în valoare totală de 54,3 milioane lei (aprox. 11,1 milioane euro).

 
Secţiuni: Achiziții publice, Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD