« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Mediu
CărţiProfesionişti
 

ANSVSA. Documentația de atribuire a contractelor de concesiune | Proiect. UPDATE: Publicarea în Monitorul Oficial
05.04.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 336 din 2 aprilie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 48/2021 pentru aprobarea documentației de atribuire a contractelor de concesiune prevăzute la art. 15alin. (2) din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinareși pentru siguranța alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 215/2004,cu modificările și completările ulterioare, care cuprinde condițiile, criteriile,regulile și alte informații necesare pentru a asigura operatorilor economici o informare completă,corectă și explicită cu privire la solicitările autorității contractante sau la elementele concesiunii,obiectul contractului și modul de desfășurare a procedurii de atribuire, inclusiv specificațiiletehnice sau documentul descriptiv, condițiile contractuale propuse, formateleși modul de prezentare a documentelor de către candidați/ofertanți, informațiileprivind obligațiile generale aplicabile candidaților/ofertanților.

Prezentul act normativ stabilește modelul-cadru al documentației de atribuire a contractelor de concesiune prevăzute de art. 15 din OG nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Modelul-cadru este prevăzut în anexă, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 336 bis și cuprinde:
1. modelul-cadru al Procedurii de atribuire a contractelor de concesiune;
2. modelele-cadru ale următoarelor elemente:
– instrucțiuni către ofertanți;
– anunț de concesiune;
– caietul de sarcini – servicii sanitar-veterinare;
– contractul de concesiune;
– formulare.

Potrivit ordinului, atribuirea unui contract de concesiune se realizează la nivelul direcțiilor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor județene, respectiv a municipiului București, care au calitatea de autoritate contractantă.

Etape:
– realizarea și aprobarea de către conducătorul entității contractante a strategiei de contractare și a documentației de atribuire pentru procedura respectivă;
– etapa de organizare și derulare a procedurii și atribuirea contractului de concesiune;
– etapa postatribuire a contractului de concesiune, respectiv executarea și monitorizarea implementării acestuia.

Pentru realizarea și urmărirea procesului de concesionare se vor constitui:
– comisia de coordonare și supervizare pentru pregătirea și planificarea contractelor de concesiune;
– comisia de evaluare.

Contractele de concesiune se încheie pe o perioadă de 4 ani, pentru fiecare circumscripție sanitar-veterinară. De asemenea, ordinul mai prevede că acestea se vor asimila actelor administrative, prin urmare reclamațiile, contestațiile sau litigiile în legătură cu planificarea, organizarea sau derularea procesului de atribuire a contractelor de concesiune și cele privind atribuirea acestora se vor soluționa conform legii aplicabile actelor administrative.

Intrare în vigoare: 2 aprilie 2021

***

Marţi, 23 martie 2021, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordin privind aprobarea documentației de atribuire a contractelor de concesiune.

:: Proiect

Cuvinte cheie:
Secţiuni: Dreptul mediului, Lege 9, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative, Protecția animalelor, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD