« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Modificarea scenariilor de funcționare a unităților şi instituțiilor de învățământ
24.03.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 292 din 23 martie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 3515/393/2021 privind modificarea și completarea Ordinului ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3.235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Scenariul de funcționare al unităților de învățământ pe parcursul anului școlar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină, după cum urmează:

Scenariul 1 
La incidența cumulată în ultimele 14 zile mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori, toţi preşcolarii şi elevii participă zilnic la cursuri, în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2
Incidența cumulată în ultimele 14 zile mai mare de 1/1.000, dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori:
a) participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
b) participarea zilnică în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Scenariul 3
Incidența cumulată în ultimele 14 zile mai mare de 3/1.000 locuitori, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină:
a) participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar;
b) participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor protecție, cu prezența fizică de până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale;
c) participarea zilnică în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Este permisă organizarea simulărilor examenelor naționale, evaluărilor naționale și a examenelor pentru anii terminali, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care nu este declarată starea de carantină la nivelul localității, sub condiția asigurării stricte a distanțării, igienizării mâinilor și purtării măștii.

În aceleaşi condiţii se permite şi organizarea orelor remediale în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1.000 de locuitori.

Intrare în vigoare: 23 martie 2021

 
Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD