« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Notariatul român ocupă președinția ARERT pentru un mandat de 5 ani
24.03.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Octavian Rogojanu, notar public, Secretar Executiv al Consiliului Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, a fost ales președinte al Asociației Rețelei Europene a Registrelor Testamentare.

Pe agenda Consiliului de Administrație al Asociației Rețelei Europene a Registrelor Testamentare a figurat, în data de 22.03.2021, alegerea președintelui și desemnarea vice-președinților, a trezorierului și a secretarului ARERT. La propunerea reprezentantului notariatului maghiar, cu sprijinul reprezentantei notariatului sloven, notar public Octavian Rogojanu, reprezentantul notariatului român, a fost ales, pentru un mandat de cinci ani, în funcția de președinte al ARERT.

Membrii Consiliului de Administrație ARERT au apreciat că cei zece ani de activitate ai domnului notar public Octavian Rogojanu în cadrul asociației îl recomandă pe deplin pentru ocuparea acestei funcții. Domnia sa a deținut timp de două mandate funcția de vicepreședinte al Asociației Rețelei Europene a Registrelor Testamentare. Totodată, Octavian Rogojanu activează ca reprezentant al notariatului român pe plan extern și în cadrul Comisiei de Concurență a Consiliului Notariatelor din Uniunea Europeană, a cărei președinție, de asemenea, o deține.

Octavian Rogojanu: „Este o poziție prestigioasă care atestă racordarea notariatului român la valorile europene, colaborarea excepțională pe care o avem în cadrul Consiliului Notariatelor din Uniunea Europeană și orientarea noastră către modernitate și noile tehnologii.”

Ca vice-președinți ai ARERT au fost aleși Victor Mate, din partea notariatului maghiar și Anne Wuilquot, din partea notariatului belgian. Secretariatul ARERT a revenit Sonja Kralj (președinta notariatului sloven), iar trezorier a fost desemnat Pierre-Luc Vogel, fost președinte al CNUE.

ARERT este o asociație internațională non-profit, înființată în anul 2005 de către notariatele belgian, francez și sloven și care, în prezent numără 20 de state membre. În conformitate cu Convenția de la Basel privind stabilirea unui sistem de înregistrare a testamentelor, din 16.05.1972, statele care dețin un registru pentru înregistrarea testamentelor și care aderă la ARERT pot interconecta aceste registre, permițând astfel tuturor cetățenilor să descopere testamentele lăsate de orice persoană decedată, indiferent de țara în care a fost înregistrat un asemenea testament.

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: Drept civil, Notari, SELECTED TOP LEGAL, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD