« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Dovada on-line a calităţii de student, pentru călătoriile efectuate cu trenul
29.03.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 303 din 25 martie 2021 a fost publicată Hotărârea nr. 341/2021 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru elevi și studenți, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 42/2017.

În prezent, studenții în vârstă de până la 26 de ani beneficiază de tarif redus cu 50% la călătoriile cu trenul, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanță sau de rutele călătoriilor. Studenții orfani sau proveniți din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru transportul intern cu trenul, la clasa a II-a.

Potrivit prezentei hotărâri, legitimațiile de călătorie vor putea fi achiziționate și on-line sau de la automate de vânzare legitimații de călătorie, fie în baza confirmării calității de student transmise on-line operatorilor de transport feroviar de către instituțiile de învățământ superior, fie a confirmării/ validării calității de student la casele de bilete în baza prezentării în original a legitimației de student pentru reducere/ gratuitate la transport, vizată pe anul universitar în curs.

În contextul actualei pandemii, în perioada stării de urgență sau de alertă, dovada calităţii de student va putea fi făcută şi cu o adeverință emisă on-line de instituția de învățământ superior, care să ateste statutul de student pentru anul universitar în curs, împreună cu un act de identitate, respectiv carte de identitate sau pașaport.

Intrare în vigoare: 25 martie 2021

 
Secţiuni: Transporturi, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD