Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Inspecția Muncii. Campanie națională de informare a cetățenilor români care se află în căutarea unui loc de muncă în străinătate
29.03.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 8-20 martie 2021, Inspecţia Muncii a desfășurat acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 5.711.400 de lei, din care 5.524.400 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Au fost depistate 313 de persoane care desfășurau muncă nedeclarată, au fost aplicate 3218 de avertismente și au fost dispuse 7069 de măsuri de remediere a neconformităților constatate, potrivit unui comunicat.

Acțiunile de control în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19 au avut ca rezultat aplicarea a 1357 de sancțiuni contravenționale, din care amenzi în valoare totală de 187.000 lei. Din 2511 de angajatori controlați, au fost sancționați 843 și s-au dispus 1649 de măsuri de remediere a neconformităților.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat: „Ca etapă a Planului de acțiune pentru informarea și protecția lucrătorilor sezonieri pentru anul 2021 la nivelul Uniunii Europene, Inspecția Muncii desfășoară o amplă campanie națională de informare a cetățenilor români care se află în căutarea unui loc de muncă în străinătate. Concret, recomandăm persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să nu accepte cu uşurinţă ofertele de muncă prin intermediul unor persoane sau prin intermediul anunţurilor on-line, să verifice dacă agenţiile care oferă loc de muncă în străinătate sunt înregistrate la inspectoratul teritorial de muncă, să nu semneze niciun document fără să-i cunoască conţinutul și fără să-l înțeleagă, să solicite un exemplar al contractului individual de muncă redactat în limba română și semnat înainte de plecarea din România, să nu accepte achitarea unor sume de bani cu titlu de comision, garanţii sau cheltuieli de transport neefectuat, să nu cedeze nimănui dreptul de a încasa banii pentru munca prestată, să nu îşi asume să muncească 24 de ore din 24 și să cunoască faptul că dreptul la odihnă este reglementat prin lege.”

Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Dreptul muncii, Dreptul sanatatii | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO