« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Asigurări
CărţiProfesionişti
Millenium Insurance Broker
 

ASF. Raport privind evoluția pieței asigurărilor în anul 2020
29.03.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Luni, 29 martie 2021, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat Raportul privind evoluția pieței asigurărilor în anul 2020.

Evoluțiile macroeconomice și financiare la nivel european și global au fost puternic influențate de nivelul ridicat de incertitudine imprimat de actuala criză sanitară generată de pandemia COVID-19 și de capacitatea măsurilor implementate de guvernele și băncile centrale de a atenua impactul negativ asupra economiei, prin sprijinirea celor mai afectate sectoare economice și asigurarea de lichiditate în piețele financiare. Pe parcursul anului 2020, s-au observat persistența nivelului scăzut al ratelor anuale ale inflației, inversarea tendinței descendente a ratei șomajului și o modificare a comportamentelor consumatorilor în sensul contracției cererii agregate, ca efect al reducerii veniturilor disponibile ale populației și creșterii gradului de economisire.

Cadrul macroeconomic deteriorat, persistența impactului global al izbucnirii crizei generate de COVID-19 asupra activităților economice și incertitudinile cu privire la evoluțiile viitoare ale economiilor globale mențin riscurile macroeconomice la un nivel ridicat, cu impact semnificativ asupra pieței europene de asigurări.

În anul 2020, societățile de asigurare autorizate și reglementate de ASF și sucursalele care își desfășoară activitatea pe teritoriul României în baza dreptului de stabilire (FOE) au subscris prime brute în valoare de aproximativ 12,5 miliarde lei, în creștere cu 5,4% comparativ cu valoarea înregistrată în anul 2019 (11,88 miliarde lei).

Primele brute subscrise de către societățile de asigurare autorizate și reglementate de ASF au fost în valoare de aproximativ 11,5 miliarde lei în anul 2020, în creștere cu aproximativ 4,6% față de valoarea înregistrată în anul anterior. Volumul primelor brute subscrise aferente asigurărilor generale (AG) se situează la un nivel de circa 9,28 miliarde lei, reprezentând aproximativ 81% din totalul subscrierilor societăților autorizate de ASF, iar primele brute subscrise aferente asigurărilor de viață (AV) sunt în sumă de aproximativ 2,22 miliarde lei.

Asigurările de sănătate au înregistat un volum al subscrierilor de peste 451 milioane lei în anul 2020, în creștere cu aproximativ 18% față de anul precedent, majorându-și ponderea în totalul primelor brute subscrise de societățile autorizate și reglementate de ASF la 3,9% de la 3,5% în 2019.

Asigurările de garanții au înregistrat un volum al primelor brute subscrise de aproximativ 465 milioane lei în anul 2020, în creștere cu 68% față de anul anterior, aducându-și, astfel, aportul la tendința de diversificare a pieței asigurărilor din România.

Conform raportărilor transmise de către societățile de asigurare pentru finalul anului 2020, ratele SCR și MCR calculate la nivel agregat, pentru întreaga piață de asigurări, ca raportul dintre totalul fondurilor proprii eligibile să acopere cerințele de capital și valoarea totală a necesarului de capital, au înregistrat valori supraunitare.

:: Raportul

Cuvinte cheie: ,
Secţiuni: Asigurări, Covid 19 Legal React, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD