« Newsletter
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

ANSVSA. Măsuri pentru asigurarea protecției animalelor de pe navele de transport aflate în zona Canalului Suez
29.03.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Luni, 29 martie 2021, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a informat că a fost constituită o celulă de criză pentru gestionarea situației generate, în data de 24 martie, de blocarea temporară a Canalului Suez și a circulației navelor de transport pentru animale, potrivit unui comunicat.

Mai multe măsuri au fost întreprinse în acest sens, printre care şi oprirea, din data de 24 martie, a autorizării navelor de transport pentru animale să părăsească România, dacă acestea trebuie să traverseze prin Canalul Suez.

S-au întreprins demersuri pentru a se afla informații despre localizarea a 11 nave încărcate în portul Constanța cu animale destinate exportului către țări din Golful Persic, care se află în drum spre Canalul Suez. De asemenea, reprezentanții transportatorilor s-au asigurat că la bordul navelor există suficientă hrană și apă pentru următoarele zile și că există surse de suplimentare în cazul în care deblocarea canalului durează mai mult timp.

În prezent, niciuna dintre nave nu se află angrenată în Canalul Suez, cinci dintre acestea situându-se în Marea Egeea și restul în Marea Mediterană, aşteptând deblocarea canalului, însă se analizează și opțiunea debarcării animalelor în alte porturi, aflate în apropiere, în cazul în care situația o impune.

ANSVSA a mai precizat că fiecăre navă de transport pentru animale se încarcă suplimentar cu 25% apă și furaje peste cantitatea estimată pentru durata călătoriei şi toate navele de transport dispun de instalații de desalinizare, asigurându-se astfel apa potabilă necesară.

Direcțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene vor informa de urgenţă operatorii economici care desfășoară activități de export de animale către țările din zona Golfului Persic că acestea sunt temporar suspendate, până la deblocarea zonei.

Exporturile de animale din România se desfășoară în continuare, transporturile de animale care utilizează alte rute nefiind afectate.

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: Protecția animalelor, Transporturi, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD