Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Regatul Unit va stabili TVA-ul pe carburant în Irlanda de Nord, pentru autovehiculele de serviciu utilizate în interes personal
29.03.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fiscalitate, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 103 din 24 martie 2021 a fost publicată Decizia de punere în aplicare nr. 512/2021 prin care Regatul Unit este autorizat să aplice, în ceea ce privește Irlanda de Nord, o măsură specială de derogare de la articolele 16 și 168 din Directiva 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată.

Se autorizează Regatul Unit, în ceea ce privește Irlanda de Nord, ca în perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2023 să stabilească, pe bază forfetară, cota-parte din TVA-ul aferent cheltuielilor cu carburantul legate de utilizarea autovehiculelor de serviciu în interes personal.

Cota-parte din TVA se exprimă în sume fixe, stabilite pe baza nivelului emisiilor de dioxid de carbon ale tipului de vehicul în cauză, care reflectă consumul de carburant. Regatul Unit va ajusta anual sumele, în funcţie de modificările costului mediu al carburantului.

Sistemul instituit în baza prezentei decizii este facultativ pentru persoanele impozabile.

Intrare în vigoare: 28 martie 2021

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti