Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Instrumentul european pentru pace
29.03.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 102 din 24 martie 2021 a fost publicată Decizia nr. 509/2021 de instituire a Instrumentului european pentru pace și de abrogare a Deciziei (PESC) 2015/528.

Prezenta decizie instituie Instrumentul european pentru pace pentru finanțarea de către statele membre a acțiunilor UE din cadrul politicii externe și de securitate comune (PESC) al căror scop este de a menține pacea, de a preveni conflictele și de a consolida securitatea internațională, în cazurile în care cheltuielile operaționale legate de acțiunile respective nu sunt acoperite de bugetul UE.

Instrumentul se utilizează pentru finanțarea:
– costurilor comune ale operațiilor UE care au implicații militare sau din domeniul apărării și care, nu pot fi acoperite din bugetul UE;
– măsurilor de asistență care constau în acțiuni ale UE în cazul în care Consiliul decide în unanimitate că toate cheltuielile operaționale aferente se suportă de statele membre.

Măsurile de asistență sunt:
– acțiuni de consolidare a capacităților statelor terțe și ale organizațiilor regionale și internaționale legate de chestiuni militare și de apărare;
– sprijin pentru aspectele militare ale operațiilor în sprijinul păcii conduse de organizații regionale sau internaționale ori de state terțe.

Plafonul financiar pentru implementare în perioada 2021 – 2027 este de 5 692 000 000 EUR în prețuri curente.

Intrare în vigoare: 22 martie 2021

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO