Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Lazăr Comănescu – noul Secretar General al OCEMN
30.03.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 30 martie 2021, ambasadorul Lazăr Comănescu, fost ministru al afacerilor externe al României și fost consilier prezidențial pentru politică externă a fost numit Secretar General al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), potrivit unui comunicat.

Este pentru prima dată în istoria organizației când România va deține funcția de Secretar General al secretariatului Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră. De asemenea, este prima poziție de secretar general al unei structuri de cooperare regionale obținută de România.

Obținerea acestui mandat de către România este rezultatul unui intens efort politico-diplomatic al MAE, derulat consecvent în relație cu statele membre OCEMN în ultimele 7 luni.

Alegerea ambasadorului Lazăr Comănescu la conducerea Secretariatului OCEMN reprezintă o confirmare a contribuției și expertizei României pe dimensiunea cooperării regionale la Marea Neagră, precum și a calității profesionale de excepție a candidatului român.

Decizia adoptată constituie și o reconfirmare a aprecierii statelor OCEMN față de angajamentul continuu și constructiv al României pentru consolidarea cooperării regionale la Marea Neagră și promovarea stabilității și prosperității într-o regiune de interes strategic pentru România, angajament reconfirmat de România și prin asumarea prelungirii cu titlu excepțional a mandatului naţional de Președinție-în-Exercițiu pe parcursul întregului an 2020.

Bogdan Aurescu: „Mă bucur de acest succes al diplomației române și al României și îl felicit călduros pe ambasadorul Lazăr Comănescu. Doresc să mulțumesc totodată celorlalte state membre OCEMN pentru sprijinul lor în alegerea candidatului României. Îmi exprim încrederea că alegerea sa în funcția de Secretar General al Secretariatului OCEMN va contribui la dinamizarea cooperării economice interguvernamentale şi la consolidarea profilului regional al României și al Organizației în ansamblul său. Am convingerea că prin aportul noului Secretar General, OCEMN va fi și mai eficientă în a contribui la relațiile de bună vecinătate dintre statele din regiunea extinsă a Mării Negre și la promovarea stabilității și prosperității în plan regional, prin cultivarea unui dialog autentic între statele membre, precum și între Organizație și Uniunea Europeană.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti