Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti

ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII a fost alături de grupul CEZ în vânzarea operaţiunilor din România
01.04.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Energie, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

CEZ Group a finalizat tranzacția prin care a vândut către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (”MIRA”) active constând în 7 companii, inclusiv rețeaua de distribuție a energiei electrice, furnizarea de electricitate și cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa de la Fântânele – Cogealac. 

ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII a oferit asistența juridică grupului CEZ în legătură cu procesul prin care compania cehă a vândut parte din activele deținute în România, și anume distribuția de energie electrică, furnizarea de energie și portofoliul operațional de energie regenerabilă către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (”MIRA”). Cele 7 companii vizate de tranzacție sunt: Distribuție Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power și CEZ România.

Avocații Țuca Zbârcea & Asociații au acordat consultanță generală privind aspectele corporative și de M&A ale tranzacției, incluzând analiza de tip due-diligence, oferind asistență pe durata negocierilor cu potențialii investitori și cumpărătorul final, asistență în semnarea documentelor tranzacției și pe durata closing-ului. De asemenea, o echipă specializată în dreptul concurenței a asigurat consultanța cu privire la implicațiile legislației în domeniul concurenței iar avocații din departamentul de drept bancar al firmei au oferit suport juridic în ceea ce privește aspectele de finanțare incidente proiectului.

Echipa de avocați din cadrul ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII a fost coordonată în principal de Sorin Vlădescu, Partner (corporate/M&A, energie) și Nisa Jecu, Managing Associate (corporate/M&A, energie).

De asemenea, avocații Raluca Mișu, Managing Associate (real estate); Alexandra Pereș, Managing Associate (real estate); Bogdan Halcu, Managing Associate (environmental law); Andreea Oprișan, Managing Associate (competition law); Cătălin Georgescu, Managing Associate (banking law) și-au adus aportul în finalizarea cu succes a acestui proect.

„Pentru mine personal și pentru toți membrii echipei noastre este un moment special, încărcat de emoție și de nostalgie. În cei 15 ani de colaborare cu CEZ Group, am avut șansa de a ne implica în mandate sofisticate, proiecte de pionierat în România, care ne-au testat abilitățile și ne-au oferit satisfacții uriașe: de la implementarea cu succes a primului unbundling din sectorul de electricitate, la dezvoltarea celui mai mare parc eolian pe uscat din Europa și până la vânzarea parțială a operațiunilor deținute pe plan local cea mai mare tranzacție din România din ultimii 13 ani. Mulțumim echipei CEZ pentru încrederea acordată în toți acești ani și așteptăm cu drag colaborarea în cadrul viitoarelor proiecte pe care le vor dezvolta în domeniul serviciilor energetice”, a declarat Sorin Vlădescu, Partener al ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII și coordonatorul echipei de avocați care a asistat CEZ Group. 

ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII a colaborat cu firma de avocatură cehă – Skils s.r.o. advokátní kancelář, consultantul internațional al CEZ a.s. care a asigurat coordonarea tranzacției la nivel global.

CEZ Group rămâne activ în România, concentrându-se pe activitatea de trading de energie (CEZ Trade) și servicii energetice (High-Tech Clima).

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti