« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Regulamentul privind evaluarea activităţii profesionale a judecătorilor | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
18.10.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 988 din 15 octombrie 2021 a fost publicată Hotărârea nr. 1113/2021 pentru aprobarea Regulamentului privind evaluarea activității profesionale a judecătorilor.

Evaluarea judecătorilor are ca obiectiv stabilirea nivelului de competenţă profesională al acestora şi vizează îmbunătăţirea performanţelor profesionale, creşterea eficienţei activităţii instanţelor şi a încrederii publice în autoritatea judecătorească, menţinerea şi consolidarea calităţii sistemului judiciar.

Dacă perioada de evaluare a început după intrarea în vigoare a Legii nr. 242/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, cu modificările și completările ulterioare, evaluarea judecătorilor se realizează potrivit prezentului regulament, ale cărui dispoziții sunt de imediată aplicare.

Intrare în vigoare: 15 octombrie 2021

***

Joi, 1 aprilie 2021, Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că a declanșat consultarea publică a proiectului de Hotărâre a Secției pentru judecători pentru aprobarea Regulamentului privind evaluarea activităţii profesionale a judecătorilor, cu modificările şi completările ulterioareprocedură în cadrul căreia, în condițiile prevederilor art. 7 alin. 6 din lege, organizațiile societății civile, asociațiile profesionale, persoanele interesate pot propune amendamente și sugestii pentru a fi avute în vedere în cadrul procesului decizional, sau pot solicita organizarea unor dezbateri publice.

În baza prevederilor art. 7 alin. 13 din lege se va aplica procedura de consultare publică, perioadă în care persoanele/instituţiile interesate pot formula propuneri/sugestii/opinii în scris.

În acest sens, procedura de transparență se va derula într-un interval de 30 de zile, după următorul calendar:

Data Etapa
02.03.2021 Publicarea anunțului prevăzut la art. 7 alin (2) din legea 52/2003 însoțit de expunerea de motive și textul complet al proiectului de Hotărâre
29.03.2021 Termenul limită, la închiderea programului, până la care pot fi trimise în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de Hotărâre.
30.03.2021 Elaborarea raportului de centralizare a propunerilor și recomandărilor primite
12.04.2021 Data estimată a ședinței de adoptare a proiectului de Hotărâre în cadrul comisiei de specialitate conform prevederilor art. 531 din Legea 317/2004

Sugestiile si propunerile se transmit pe adresa de e-mail cornelia.bucur@csm1909.ro în format electronic completând formularul anexat sau prin corespondență obișnuită la adresa CSM din Calea Plevnei, nr. 141B, Sector 6, București, până la data de 29.03.2021.

:: Proiectul
:: Minuta Comisiei 2 Judecători – Resurse umane şi organizare
:: Formular-pentru-transmiterea-propunerilor-formulate-in-scris_2021-03-02

 
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD