« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 

CMS a asistat Hidroelectrica cu privire la contractarea unei finanțări în valoare de 1,25 miliarde lei pentru achiziţia unor proiecte eoliene sau solare
01.04.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Firma internațională de avocatură CMS a asistat compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, cu privire la contractarea unei finanțări în valoare de 1,25 miliarde lei de la BRD pentru achiziţia de participaţii şi realizarea de investiţii directe în proiecte eoliene sau solare.

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică în România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, o companie vitală pentru acest sector strategic. Această finanțare, alături de achiziția parcului eolian operațional de 108 MW situat în județul Constanța de la grupul STEAG anunțată la sfârșitul anului trecut, face parte din strategia Hidroelectrica de a-și consolida poziția de lider pe piața locală a energiei electrice, cu scopul de a deveni un lider regional în generarea de energie regenerabilă.

Echipa de avocați a CMS a asistat Hidroelectrica cu privire la toate aspectele juridice ale finanțării, inclusiv due diligence-ul aferent cumpărării, redactarea, negocierea, perfectarea și semnarea documentelor tranzacției.

Ana Radnev, partener, coordonatoarea practicii de drept financiar a CMS România și co-head Sustainable Finance în cadrul CMS, comentează: „Suntem onoraţi să fim alături de Hidroelectrica în cea mai importantă finanțare “verde” acordată până acum în România. Finanțarea durabilă este deja o prioritate atât pentru instituțiile financiare, cât și pentru marile corporații din sectoare cheie cum este cel al energiei și resurselor naturale, industria imobiliară, transporturi sau industria medicală şi farmaceutică. Analizând efervescența și creșterea interesului investitorilor în dezvoltarea, finanțarea sau achiziționarea de proiecte sustenabile în România și în regiune, suntem optimiști că vom asista la un număr din ce în ce mai mare de astfel de credite “verzi”.

Tranzacția de finanțare a fost coordonată de Ana Radnev (Partner Finance, co-head Sustainable Finance în cadrul CMS), iar din echipă au făcut parte Adina Nănescu și Andrei Sbârnea. Tranzacția privind achiziția parcului eolian operațional de 108 MW de la grupul STEAG a fost coordonată de Horea Popescu (Managing Partner CMS România și coordonator al practicii Corporate M&A pentru Europa Centrală și de Est în cadrul CMS) și Mircea Moraru (Senior Associate Corporate M&A), iar din echipa extinsă au făcut parte Varinia Radu, Ramona Dulamea, Raluca Diaconeasa, Mădălina Constantinescu (Energy); Claudia Nagy, Claudia Popescu, Raluca Ionescu, Cătălin Vasile, Simona Strava, Cristina Ciomoș (Corporate M&A); Roxana Frațilă, Alexandru Dumitrescu, Alexandru Trandafir (Real Estate) și Valentina Pârvu (Commercial).

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați:

CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP
S-PARK 11-15 Tipografilor Str., B3-B4, 4th Floor
013714 Bucharest | Romania
T +40 21 40 73-800
E Bucharest.Office@cms-cmno.com

Despre CMS:

Înființată în anul 1999, CMS este o organizație integrată, multi-jurisdicțională, de firme de avocatură, care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscală. Cu peste 70 de birouri în peste 40 de țări din întreaga lume și peste 4.800 de avocați, CMS deține o expertiză îndelungată atât în domeniul consultanței în jurisdicțiile sale locale, cât și internaționale. Având în portofoliu mari companii multinaționale cât și companii cu capital mediu și start-up-uri, CMS oferă rigoarea tehnică, asistență juridică strategică și parteneriat pe termen lung pentru a menține fiecare client în poziția de lider al domeniului în care acesta activează.

Firmele membre CMS oferă o gamă largă de expertiză în 19 domenii de practică și sectoare de activitate, precum drept societar/fuziuni și achiziții, energie & schimbare climatică, fonduri, sănătate și științe medicale, tehnologie, media, telecomunicații (TMT), taxe, sectorul financiar-bancar, comercial, concurență & EU, litigii, dreptul muncii & pensii, proprietate intelectuală, drept imobiliar și construcții.

Pentru mai multe informații, vizitați cms.law.

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: Banking, Energie, SELECTED TOP LEGAL, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD