Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Dan Halchin – noul director general al ANP. UPDATE: Stelian Ion a participat la ceremonia de învestire


15.04.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 15 aprilie 2021, Stelian Ion, ministrul Justiției a transmis următorul mesaj: „Am participat astăzi la învestirea noului director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, un profesionist cu o carieră de peste 20 de ani în sistemul penitenciar românesc. Comisarul de poliție penitenciară Dan Halchin s-a clasat primul între candidații care au participat la concursul desfășurat în această lună, dovedindu-și competența acumulată. Este pentru prima dată din luna iulie 2016 când funcția este ocupată prin concurs, o confirmare a eforturilor noastre constante de a readuce normalitatea, transparența decizională și profesionalismul în toate componentele sistemului judiciar. Ministerul Justiției are printre priorități și un pachet de măsuri care să ducă la schimbări de esență în sistemul penitenciar: modernizarea mai multor unități existente, construirea a două noi penitenciare, ocuparea prin concurs a tuturor posturilor vacante, profesionalizarea continuă a tuturor angajaților din sistem.”

***

Joi, 1 aprilie 2021, comisar șef de poliție penitenciară Dan Halchin, actualul director al Penitenciarului Arad, a fost promovat în funcția de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), potrivit Federaţiei Sindicatelor din ANP.

Pentru ocuparea noii poziţii de conducere, în urma examenului organizat de Ministerul Justiției în perioada 29-30 martie 2021, ofițerul de poliție penitenciară a obținut nota 8.10.

Concursul/examenul a constat în două probe, astfel:
1. Interviul în cadrul căruia se prezintă și proiectul managerial referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere;
2. Proba practică pentru evaluarea aptitudinilor manageriale, care constă în rezolvarea unei activități, a unei situații sau a unei succesiuni de activități ori situații întâlnite în mod curent sau care pot apărea în exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere.

Atribuțiile postului de director general al ANP:
– conduce întreaga activitate a ANP și o reprezintă în raporturile cu Ministerul Justiției și cu alte organe de specialitate ale administrației publice centrale și locale, cu alte autorități, instituții publice și organizații centrale și locale, precum și cu persoane juridice și fizice din țară și din străinătate, în limita competențelor stabilite de Ministerul Justiției;
– emite decizii şi instrucţiuni în domeniul de activitate, precum și decizii şi instrucţiuni cu caracter normativ, pentru aplicarea în mod unitar în sistemul administrației penitenciare, a prevederilor privind obiectivele ANP;
– îndeplinește calitatea de ordonator secundar de credite, care poate fi delegată în condițiile legii.

Citiţi aici o opinie a proaspătului numit.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti