Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Negotiation Games for Lawyers
Citeşte mai mult în legătură cu Banking, Comunicare profesională, Comunicate profesioniști, Fuziuni și achiziții, SELECTED

CMS alături de OTP Group în vânzarea OTP Bank România către Banca Transilvania  

9 februarie 2024 | JURIDICE.ro

Firma internațională de avocatură CMS a asistat OTP Group cu privire la acordul pentru vânzarea OTP Bank România S.A. către liderul pieței locale din domeniu, Banca Transilvania („BT„), și a tuturor operațiunilor sale, pentru o valoare totală de 347.5 milioane de euro. Această tranzacție marchează ieșirea completă a Grupului OTP de pe piața românească, după 20 de ani.

OTP Bank plc., grupul bancar cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est, a fost acționarul majoritar al OTP Bank România din 2004.

Banca universală OTP Bank România deservește în prezent aproximativ 420.000 de clienți retail și peste 22.000 de clienți corporativi / IMM-uri, având 1.800 de angajați și o rețea de 96 de sucursale.

BT este cea mai mare bancă din România și din Europa de Sud-Est, acoperind toate segmentele de clienți și linii de afaceri din sectorul financiar. Are peste 4 milioane de clienți, aproximativ 10.000 de angajați și o rețea puternică de sucursale în toată țara.

CMS a asistat Grupul OTP cu privire la toate aspectele de drept românesc și englezesc, inclusiv in pregătirea procesului de vânzare din perioada exercițiului de due diligence, redactarea, negocierea și finalizarea acordurilor de vânzare-cumpărare și a tuturor documentelor aferente tranzacției. CMS va continua să asiste Grupul OTP în ceea ce privește aprobările necesare de la autoritățile bancare și de antitrust. Tranzacția este supusă analizei de către autoritățile de reglementare competente și se estimează a fi finalizată în lunile următoare.

Eva Talmacsi, Client Relationship Partner pentru Grupul OTP, a declarat: „Mă bucur că am putut sprijini OTP, unul dintre clienții noștri de lungă durată, să gestioneze complexitatea procesului de vânzare a operațiunilor sale din România către BT. OTP Bank România a fost un element important al sectorului bancar din România, ce a înregistrat o creștere puternică de-a lungul a două decenii și a oferit servicii excepționale pentru clienți. Ieșirea de pe piața românească este o parte importantă a obiectivelor strategice ale grupului OTP și vom urmări cu nerăbdare parcursul băncii în realizarea planurilor de viitor.

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

Horea Popescu, Managing Partner al CMS România și Head of CEE Corporate M&A, a adăugat: „Suntem încântați că am sprijinit Grupul OTP în acordul de vânzare a OTP Bank România, marcând astfel ieșirea sa de pe piața românească după 20 de ani de succes. Echipa noastră a asistat adeseori clienții să ducă la bun sfârșit tranzacții complexe, transfrontaliere. Această vastă experiență, împreună cu cunoștințele noastre locale solide, au fost esențiale pentru a duce acest acord la bun sfârșit.

Rodica Manea, Partener CMS România, a comentat: „Beneficiind de experiența vastă a avocaților specializați în fuziuni și achiziții, drept financiar si multiple alte domenii juridice precum dreptul concurenței și protecția datelor cu caracter personal, echipa CMS a asistat cu succes Grupul OTP cu privire la toate aspectele acestei tranzacții extrem de complexe. A fost un adevărat efort de echipă, iar această tranzacție a demonstrat încă o dată unul dintre punctele forte al CMS, acela de a asista clienții cu succes în astfel de proiecte. Suntem încrezători că BT va continua să valorifice moștenirea Grupului OTP în România și așteptăm cu nerăbdare să fim martorii succesului viitor atât al Grupului OTP, cât și al BT.”

Echipa multidisciplinară a CMS care a asistat Grupul OTP a fost coordonată de către Eva Talmacsi (Corporate și M&A, CMS UK) în ceea ce privește aspectele de drept englezesc și Rodica Manea (Corporate și M&A) în ceea ce privește aspectele de drept românesc, cu sprijinul partenerilor Horea Popescu (Corporate și M&A) și Cristina Reichmann (Banking), Raluca Ionescu (counsel, Corporate și M&A) și Claudia Nagy (counsel, Concurență), Andrei Tercu (director, Taxe), Simona Strava și Cristina Ciomos (ambele associates, Corporate și M&A). Echipa extinsă a inclus alți peste 10 avocați din echipele de drept bancar, protecția datelor, proprietate intelectuală, litigii și drept penal.

Despre CMS:

Înființată în 1999, CMS este o organizație integrată, multijurisdicțională, de firme de avocatură care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscală. Cu peste 70 de birouri în peste 40 de țări din întreaga lume și peste 5.000 de avocați, CMS are o expertiză îndelungată atât în ceea ce privește consilierea în jurisdicțiile sale locale, cât și cea transfrontalieră. De la mari multinaționale și companii cu capitalizare medie la start-up-uri întreprinzătoare, CMS oferă rigoarea tehnică, excelența strategică și parteneriatul pe termen lung pentru a menține fiecare client în frunte pe piețele pe care le alege.

Firmele membre ale CMS oferă o gamă largă de expertiză în 19 domenii de practică și sectoare, inclusiv Corporate / M&A, Energie și schimbări climatice, Fonduri, Științe ale vieții și sănătate, TMC, Fiscalitate, Bănci și Finanțe, Comercial, Antitrust, Concurență și Comerț, Soluționarea litigiilor, Muncă și Pensii, Proprietate intelectuală și Imobiliare.

:: English version

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Login | Pentru a putea posta comentarii trebuie să fiţi abonat. Dacă încă nu sunteţi, click aici pentru a afla despre avantaje!

Lasă un răspuns

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories