Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Întâlnire prof. univ. dr. Tudorel Toader – prof. univ. dr. Yaroslav Kichuk
05.04.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 5 aprilie 2021, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a primit vizita prof. univ. dr. Yaroslav Kichuk, rectorul Universității Umaniste din Ismail, potrivit unui comunicat.

Discuțiile purtate s-au axat pe cooperarea dintre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea Umanistă din Ismail, având în vedere parteneriatul încheiat între cele două instituții în anul 2019, dar și pe identificarea celor mai bune modalități de intensificare a acestei cooperări pe viitor în ceea ce privește mobilitatea studenților, activitatea de cercetare științifică și activitatea didactică.

Pe parcursul discuțiilor, prof. univ. dr. Yaroslav Kichuk a propus înființarea unor programe de studii comune cu diplomă dublă și înființarea unei extensiuni UAIC în Ismail, având în vedere faptul că în această regiune există o numeroasă comunitate de români. Prof. univ. dr. Tudorel Toader și-a manifestat disponibilitatea pentru a sprijini consolidarea cooperării dintre cele două instituții academice.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are o bogată tradiție în ceea ce privește colaborarea cu instituțiile de învățământ superior din Ucraina, începută în 1993 prin acordurile bilaterale încheiate cu Universitatea Naţională „Iurii Fedkovici“ din Cernăuţi și Universitatea de Stat „Taras Şevcenco” din Kiev. În prezent, UAIC are încheiate acorduri bilaterale cu nouă instituții de învățământ superior din Ucraina. În perioada 2010-2020, 250 vizite academice au fost efectuate de studenții, profesorii și cercetătorii Universității „Alexandru Ioan Cuza” la universități sau alte organizații din Ucraina, sub formă de stagii de studiu, predare sau practică, vizite de cercetare sau participări la diverse evenimente științifice.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti