Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Citeşte mai mult în legătură cu Avocați, Dreptul sportului, SELECTED, Universitaria

[ Cum a fost ] Eveniment despre gaming și sport organizat în cadrul proiectului național Fii Avocat în Școala TA

16 februarie 2024 | JURIDICE.ro

Joi, 15 februarie 2024, Colegiul Național Tudor Vianu a găzduit evenimentul eFAST GAMING ȘI SPORT, organizat de Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) și Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA), în parteneriat cu Institutul Sportiv Român, potrivit unui comunicat.

Evenimentul, moderat de av. Luminița Ioana, coordonatoarea Departamentul de Educație Juridică a UNBR,  reprezintă o nouă abordare interdisciplinară a proiectului de educație juridică derulat de Uniunea Națioanală a Barourilor din România, care presupune crearea de platforme de dezbatere pe subiecte de interes pentru tineri.
Avocații, împreună cu profesioniști de succes din lumea gaming-ului și sportivi de elită, alături de experți și psihologi au discutat cu elevii despre regulile performanței și implicațiile juridice în lumea sportului și a gaming-ului.

Av. Daniel Fenechiu, Vicepreședinte UNBR: Evenimentul organizat de Uniunea Naţională a Barourilor din România pe zona de educaţie juridică, intitulat ‘Fii avocat în şcoala ta’, îşi propune să atragă copiii către educaţia juridică, să interfereze atât cu profesioniştii dreptului, cât şi cu principalele probleme pe care noi le identificăm şi pe care unii dintre ei ni le semnalează şi cu care se confruntă. Ne dorim să ştie de la ce vârstă sunt infracţiunile uzuale pe care le pot săvârşi sau cum pot să preîntâmpine anumite infracţiuni, unde pot deveni foarte uşor victime, să le oferim nişte informaţii în legătură cu nişte instituţii pe care noi le considerăm importante cum ar fi spre exemplu datele personale, elementele de protecţie a persoanei şi în ultimă instanţă elemente patrimoniale, care sunt extrem de importante.

Alături de membri din conducerea UNBR, în deschiderea evenimentului au luat cuvântul Monica Anisie, Președinta Comisiei pentru Învățământ din Senatul României, Cătălin Popescu, procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Claudia-Emilia Anghel, Directoare a Colegiului Naționala Tudor Vianu și George-Octavian Iosif, Director adjunct.

Adrian Socaciu, Președintele Institutul Sportiv Român, a oferit, în cadrul primului panel de discuții, o analiză în cifre asupra gaming-ului și sportului în România, iar avocata Silvana Racoviceanu a punctat implicațiile juridice ale gaming-ului și riscurile la care pot fi expuși tinerii în comunicarea online. Bogdan Hambrich a prezentat, din calitatea de psiholog și psihoterapeut, o analiză a influenței jocurilor pe calculator asupra adolescenților și locul jocurilor video în procesul de învățare.

Av. Silvana Racoviceanu, membru al Departamentului de Educație Juridică al DEJ: Toate conversațiile noastre din chat dau informații care se stochează. Și atunci se poate realiza un foarte ușor profiling al minorilor care se joacă, în funcție de alegerile pe care ei le fac în joc. Sunt ‘n’ jocuri cu avataruri. În afara de adresele de e-mail pe care le dați (și care de foarte multe ori cuprind numele nostru complet și chiar data nașterii), noi facem alegerea unui avatar, de regulă, după chipul și asemănarea noastră. E foarte ușor să caracterizezi copilul după gusturile lui. La fel, poți să vezi datele virale colectate din chat și din contul utilizat, dacă el este conectat la o rețea de socializare (Facebook, Instagram etc.). Cu siguranţă există un pericol al gamingului în viaţa tinerilor, psihologii, şi nu doar ei, au relevat faptul că poate să dea dependenţa în momentul în care este utilizat neraţional. Pe de altă, parte poate fi şi o formă de educaţie, pentru că sunt foarte multe lucruri care pe sistemul jocului le înveţi mai uşor.

Theo Zeciu, câștigător al distincției de creator de conținut al anului la Gaming Video Awards 2023, a vorbit despre ce înseamnă să fii gamer, despre pasiune, dar și despre efortul pe care trebuie să-l depui pentru a deveni performant.

Interviuri JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

În al doilea panel de discuții, Andreea Răducan, campioană olimpică, mondială și europeană la gimnastică, a împărtășit elevilor Colegiului Naţional Tudor Vianu experiența sa despre pasiune, disciplină și determinare în viața unui sportiv de elită.

Carmen Radu, avocat, a adus în discuție noua dimensiune a sportului internațional și importanța avocatului în acest context. De asemenea, Eniko Georgescu, psiholog și expert în neuroștiințe, a evidențiat importanța antrenamentului mental în performanța sportivă, la fel ca în orice domeniu de activitate.

Av. Luminița Ioana: Gaming-ul și sportul pot funcționa ca acceleratoare ale educației juridice pentru tineri. De aceea am inițiat un concept inovator al proiectului FAST (Fii Avocat în Școala Ta) ce aduce împreună profesioniști din diverse domenii și elite ale sportului și gaming-ului, ca modele de performanță, reziliență și fair-play, prin promovarea valorilor etice și respectarea regulilor.

***

Campioana olimpică la gimnastică, Andreea Răducan, se alătură evenimentului UNBR – eFAST Gaming și Sport. Theo Zeciu, câștigătorul distincției de creator de conținut al anului la Gaming Video Awards 2023, va discuta cu tinerii de la Colegiul Național Tudor Vianu despre ce înseamnă să fii gamer, potrivit unui comunicat.

***

Joi, 15 februarie 2024, ora 14:00, la Colegiul Național Tudor Vianu din București, va avea loc evenimentul eFAST, GAMING ȘI SPORT, organizat în cadrul proiectului național Fii Avocat în Școala Ta, potrivit unui comunicat.

Andreea Răducan, campioană olimpică și mondială la gimnastică, experți din zona industriei de gaming, se vor alătura evenimentului, împreună cu lideri din domeniul educației și parteneri instituționali ai UNBR.

Într-un nou concept FAST, care va reuni așadar specialiști din diferite domenii profesionale – avocați, psihologi, experți, jucători și sportivi care au făcut performanță la nivel mondial – evenimentul își propune să aducă în atenția tinerilor o abordare interdisciplinară asupra gaming-ului și a sportului, din perspectiva beneficilor, dar și a riscurilor, precum și a implicațiilor juridice.

Acțiunea este organizată de Uniunea Națională a Barourilor din România, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților în parteneriat cu Institutul Sportiv Român.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Login | Pentru a putea posta comentarii trebuie să fiţi abonat. Dacă încă nu sunteţi, click aici pentru a afla despre avantaje!

Lasă un răspuns

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories