« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti
 

SUA. Curtea Supremă a decis în favoarea Google în disputa cu Oracle asupra software-ului Android
06.04.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Luni, 5 aprilie 2021, Curtea Supremă a SUA a decis în favoarea Google într-un proces lung cu Oracle referitor la software-ul utilizat în sistemul de operare Android, potrivit cnbc.com.

Decizia curţii a fost luată cu şase voturi pentru și două împotrivă. Judecătoarea Amy Coney Barrett nu a participat la acest caz, întrucât confirmarea nu fusese făcută de Senat.

Cazul se referă la circa 12.000 de linii de coduri folosite de Google la construirea Android, care au fost copiate din interfaţa de programare a aplicaţiei Java dezvoltată de Sun Microsystems, pe care Oracle a cumpărat-o în 2010.

Procesul a fost considerat un caz de referinţă referitor la ce tipuri de coduri informatice sunt protejate de legea americană pentru copyright.

Oracle a dat în judecată Google pentru utilizarea codului său şi a câştigat cazul de două ori în faţa Curţii de Apel specializate din SUA pentru circuitul federal, care a considerat respectivul cod este protejat prin drepturi de autor şi că utilizarea acestuia de către Google nu este protejată de o folosire loială.

Curtea Supremă a anulat decizia instanţei de apel, deşi nu a soluţionat definitiv dacă codul în cauză era protejat prin drepturi de autor.

Judecătorul Stephen Breyer, care a scris opinia majoritară în acest caz, a fost de acord că utilizarea codului de către Google este protejată în condiţii de folosire loială, menţionând că Google a luat ”doar ceea ce era necesar pentru a permite utilizatorilor să-şi pună talentele să lucreze într-un sistem nou şi transformator. În măsura în care Google a folosit părţi din API-ul Sun Java pentru a crea o nouă platformă care poate fi utilizată uşor de programatori, folosirea acesteia a fost în concordanţă cu acel ”progres” creativ care este obiectivul constituţional de bază al dreptului de autor în sine. Având în vedere schimbarea rapidă a circumstanţelor tehnologice, economice şi legate de afaceri, credem că nu ar trebui să răspundem mai mult decât este necesar pentru a rezolva disputa părţilor.”

 
Secţiuni: Content, Cyberlaw, Dreptul proprietatii intelectuale, Internațional | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD