« Newsletter
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

MAI. Facilitățile oferite de utilizarea Sistemului de supraveghere a frontierei maritime de stat cu drone de mari dimensiuni
07.04.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Marți, 6 aprilie 2021, Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, a participat, în portul Mangalia, la un exercițiu demonstrativ organizat de Garda de Coastă – Grupul de Nave Mangalia pentru a arăta facilitățile oferite de utilizarea Sistemului de supraveghere a frontierei maritime de stat cu drone de mari dimensiuni în zona de competenţă a Poliției de Frontieră la Marea Neagră, potrivit unui comunicat.

Lucian Bode: „România gestionează cea mai lungă frontieră externă a Uniunii Europene în lungime de 2070 de km, iar 250 de km sunt frontieră maritimă, ceea ce reprezintă o adevărată provocare din punct de vedere operativ. […] Schimbul de date maritime devine vital într-un context din ce în ce mai dinamic, în care este nevoie de informații în timp real extrem de valoroase pentru pregătirea unor reacții prompte din partea autorităților responsabile. Sunt convins că va exista o bună cooperare interinstituțională în utilizarea acestui nou tip de echipament, iar beneficiile operaționale nu vor întârzia să apară.”

Dronele de mari dimensiuni, model CAMCOPTER®️ S-100, permit executarea unor misiuni de supraveghere pe distanțe mari și de lungă durată, având capabilități de înregistrare, colectare, analiză și transmitere în timp real a datelor și informațiilor.

Noul sistem de supraveghere va permite detectarea timpurie a unor situații/evenimente/incidente și creșterea capacității de reacție și intervenție în cadrul misiunilor specifice privind supravegherea și controlul frontierei de stat, monitorizarea traficului naval, căutarea și salvarea pe mare, protejarea mediului și a faunei marine etc. De asemenea, se va eficientiza schimbul de date de interes operativ la nivel național și internațional.

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni/categorii: _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD