« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)
CărţiProfesionişti

Profesor dr. Iulia Motoc – key note speaker la conferința „Rule of Law and human rights”
07.04.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Joi, 1 aprilie 2021, a avut loc evenimentul intitulat „The Independence of the Judiciary and Human Rights – A comparative perspective”, organizat de Universitatea din Connecticut – Facultatea de Drept, Institutul drepturilor omului din cadrul Universității Connecticut și Asociația drepturilor omului.

Evenimentul a avut ca principale obiective oferirea unei imagini de ansamblu asupra aspectelor comparative europene și americane pe independența sistemului judiciar, evidențierea problemelor apărute în practică în privința libertății de exprimare a judecătorilor și discutarea principalelor constatări și a recomandărilor legate de independența sistemului judiciar și de libertatea de exprimare a judecătorilor.

Prof. univ. dr. Iulia Motoc, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, a fost speaker în cadrul evenimentului și a vorbit despre independența sistemului judiciar și evoluția acesteia, devenită o noțiune cheie în protecția drepturilor omului în Europa. Speaker-ul a abordat libertatea de exprimare a judecătorilor naționali și cum aceasta este periclitată de către state, împreună cu dreptul la un proces echitabil, așa cum s-a întâmplat în cauzele Baka c. Ungaria și Kovesi c. România. De asemenea, a vorbit despre jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene și cum independența sistemului judiciar reprezintă un element central al acesteia, pornind de la cauza Asociației Judecătorilor Portughezi și continuând cu alte patru cauze poloneze, unde noțiunea apare în contextul mandatului european de arestare.

S-au alăturat ca speakeri în cadrul evenimentului Richard Ashby Wilson, decanul Facultății de dezvoltare și viață intelectuală din cadrul Universității Connecticut, Mark Weston Janis, profesor în drept la Universitatea Connecticut, Hartmut Rank, conducătorul programului pentru statul de drept în Europa de Sud-Est – Fundația Konrad Adenauer, și Ion Guzun, masterand în Drepturile omului și justiție socială la Universitatea Connecticut.

Agenda evenimentului poate fi consultată aici.

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni/categorii: CEDO, Drepturile omului, SELECTED TOP LEGAL, UNIVERSITARIA, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD