Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Modelul cererii pentru acordarea indemnizației de 75% salariaților, ca urmare a suspendării sau reducerii a activității pe perioada stării de asediu/urgență
08.04.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul muncii, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 350 din 6 aprilie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 214/2021 pentru aprobarea modelului documentelor prevăzute la art. 531 alin. (12) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii.

Persoanele care pot să beneficieze de indemnizația de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, în cazul suspendării temporare a activității și/sau a reducerii acesteia ca urmare a decretării stării de asediu sau stării de urgență (art. 531 alin. (1) din Codul muncii), trebuie să depună la agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene/a municipiului București o cerere, însoțită de declarația pe propria răspundere.

Modelele acestora sunt cele de mai jos:

I. Model cerere

Angajator . . . . . . . . . .
Adresă sediu social . . . . . . . . . .
CUI/CIF . . . . . . . . . .
Cont bancar nr. . . . . . . . . . .
Telefon . . . . . . . . . .
E-mail . . . . . . . . . .

Către
Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Județeană . . . . . . . . . ./a Municipiului București

CERERE

Subsemnatul/ (a),………., în calitate de administrator/reprezentant legal al angajatorului………., cu sediul social în localitatea………., str……….. nr……….., județul………./municipiul………., sectorul………., vă solicit plata contravalorii indemnizației prevăzute la art. 531 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru un număr de………. persoane, în sumă totală de………. lei brut, aferentă perioadei………..

Anexez prezentei:
1. declarație pe propria răspundere privind suspendarea temporară a activității și/sau a reducerii acesteia ca urmare a decretării stării de asediu sau a stării de urgență, potrivit art. 93 alin. (1) din Constituția României, republicată;
2. lista persoanelor care urmează să beneficieze de indemnizație.

Numele și prenumele administratorului/reprezentantului legal (în clar) . . . . . . . . . .
Semnătura . . . . . . . . . .
Data . . . . . . . . . .

II. Model declarație pe propria răspundere

DECLARAȚIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE

Subsemnatul/ (a),………., în calitate de administrator/reprezentant legal al angajatorului………., CUI/CIF………. cu sediul social în localitatea………., str……….. nr……….., județul………./municipiul………., sectorul………., cunoscând prevederile art. 326 cu privire la falsul în declarații din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare, declar pe propria răspundere că activitatea pe care o desfășor în localitatea/localitățile………., județul/județele………., este suspendată temporar și/sau redusă, potrivit art. 52 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti