Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Modificarea contractului de achiziție publică
16.04.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Achiziții publice, Drept civil, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Jurisprudența ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că un act adițional la un contract de achiziție publică se încheie în formă scrisă, formă cerută ad validitatem şi nu ad probationem, astfel încât acesta trebuie încheiat în formă scrisă în interiorul perioadei de derulare a contractului de achiziţie publică, pentru a putea reprezenta acordul de voinţă al celor două părţi, acest contract nefiind supus principiului consensualismului. În speță, înstanța supremă a constatat că în mod greşit instanţa de fond a reţinut că acest contract era supus principiului consensualismului, iar clauzele contractuale trebuiau interpretate conform art. 1266 C. civ., anume după voinţa părţilor, iar nu după sensul literal al termenilor, astfel încât Înalta Curte reţine că actul adiţional nr. x/29 octombrie 2011 a fost încheiat cu nerespectarea dispoziţiilor legale şi contractuale menţionate anterior. (Decizia nr. 1486 din 10 martie 2020, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti