Secţiuni » Mesaje de condoleanţe
Mesaje de condoleanţe

Marea Britanie. Prințul Philip s-a stins (1921-2021). UPDATE: Mesaje de condoleanțe
09.04.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Mesaje de condoleanțe
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 9 aprilie 2021, Palatul Buckingham a anunțat decesul Prințului Philip: ”Cu o profundă întristare Majestatea Sa Regina anunță moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a decedat în această dimineață la Castelul Windsor. Anunțuri suplimentare vor fi făcute în timp util. Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume în doliu pentru pierderea sa.”

***

Familia Regală a României a dat publicității următorul mesaj: „Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg.

Consortul Suveranei britanice a încetat din viață în această dimineață la Castelul Windsor.

Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături de Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române.

După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta, Ducele de Edinburg a fost o figură părintească.

Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație.

Secretariatul Regal va reveni cu detalii.”

***

Klaus Iohannis, Președintele României, a transmis mesaje de condoleanțe Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Alteței Sale Regale Charles, Prinț de Wales, în urma trecerii în neființă a Alteței Sale Regale Prințul Philip, Duce de Edinburgh: „În numele poporului român şi al meu personal, doresc să transmit Majestății Voastre și întregii Familii Regale, condoleanțe și regrete pentru dureroasa pierdere suferită. Alteța Sa Regală Prințul Philip a fost și rămâne o sursă de inspirație nu numai pentru milioane de cetățeni ai Regatului Unit și Commonwealth-ului, dar și pentru întreaga lume.”

***

Patriarhul Daniel a transmis următorul mesaj: „Cu profundă tristețe, am primit vestea trecerii din această viață, în data de 9 aprilie 2021, a venerabilului Vostru părinte, Prințul Filip, Duce de Edinburgh. Rugăm pe Alteța Voastră Regală să transmită sincerele noastre condoleanțe și cuvinte de mângâiere Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, în aceste momente de mare suferință. În același timp, ne rugăm lui Dumnezeu să așeze sufletul robului Său Prințul Filip în lumina, pacea și dragostea Preasfintei Treimi, să consoleze întristata Familie Regală Britanică și să binecuvânteze pe toți cei care în aceste zile de doliu arată respect memoriei sale. Pomenirea lui din neam în neam!”

***

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a transmis următorul mesaj: „Mă întristează să aflu de trecerea în nefiinţă a Alteței Sale Regale Prinţul Philip.

Aș dori să îmi exprim sincera compasiune către Majestatea Sa Regina, membrii familiei regale și poporul Regatului Unit în această zi foarte tristă.”

***

Joe Biden, președintele SUA a transmis următorul mesaj din partea sa și a Primei Doamne: „În numele poporului american, trimitem cel mai sincere condoleanțe majestății sale Regina Elisabeta a II-a, întregii familii regale și poporului Regatului Unit, după moartea alteței sale regale, Prințul Philip, duce de Edinburgh.

De-a lungul vieții sale de 99 de ani, Prințul Philip a privit cum lumea se schimbă semnificativ și în mod repetat – de la activitatea sa în Al Doilea Război Mondial, cei 73 de ani petrecuți cu Regina și întreaga sa viață în spațiul public – Prințul Philip s-a dedicat poporului Regatului Unit, Commonwealth-ului și familiei sale.

Jill și cu mine îi avem în inimi în această perioadă pe copiii, nepoții și strănepoții prințului Philip și ai Reginei.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti