Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Avocații ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, în semn de protest și de alarmă, vor evita prezența în sălile de judecată a litigiilor penale
12.04.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Drept penal, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Societatea de avocați ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII își exprimă profunda stupefacție față de considerentele hotărârii de condamnare a avocatului Robert Roșu. Ele reprezintă, dincolo de nedreptatea comisă împotriva colegului nostru, un atac la însăși esența profesiei de avocat.

În semn de protest și de alarmă, avocații societății ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII vor evita prezența în sălile de judecată a litigiilor penale în săptămâna 12-15 aprilie, cu excepția cazurilor care nu pot fi amânate. De asemenea, în dosarele penale care ar urma să fie soluționate de membrii completului care l-a condamnat pe Robert Roșu pentru că el „trebuia să știe” că anumite hotărâri judecătorești definitive sunt „greșite”, avocații noștri vor solicita recuzarea acestora.

Mulțumim tuturor colegilor și prietenilor și, în special, organelor de conducere a profesiei de avocat pentru excepționalele dovezi de solidaritate față de cazul confratelui nostru și pentru extraordinara preocupare față de conservarea prestigiului și independenței profesiei. O plecăciune specială în fața avocaților care au regăsit în #cazulRobertRoșu umilințele și nedreptățile pe care le-au îndurat în trecut și care și-au unit vocile solicitând respectarea demnității lor profesionale.

Asigurăm, pe această cale, pe toți magistrații români de întreaga noastră prețuire și profundul nostru respect și ne exprimăm speranța ca supremația Constituției și independența actului de justiție să rămână principiile călăuzitoare ale unui sistem pe care ne place să-l numim „al statului de drept”.
#Noi #AlăturideRobert.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti