« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

Curtea de Apel Cluj. Încetarea plății pensiei de invaliditate
12.04.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul securitatii sociale, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Cluj a apreciat că neprezentarea persoanei cu handicap la revizuirea medicală obligatorie poate genera încetarea plății drepturilor sale de pensie, chiar dacă ulterior viciul s-ar acoperi, prin prezentarea persoanei la medic și constatarea invalidității. Sumele încasate necuvenit cu titlu de prestații de asigurări sociale pot fi recuperate numai cu respectarea termenului legal de prescripție de 3 ani. (Decizia civilă nr. 332/2021 din 10 martie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Cluj, Secția  a IV-a pentru litigii de muncă și asigurări sociale)

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD