Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Drept penal Sistemul judiciar

Curtea de Apel Ploiești confirmă arestarea preventivă a celor trei inculpați în dosarul crimei de la hotelul din Moroeni

21 februarie 2024 | JURIDICE.ro

Prin Încheierea din data de 20 februarie 2024, pronunțată în dosarul nr. 459/120/2024, Curtea de Apel Ploiești – Secția Penală și pentru cauze cu minori și de familie a dispus următoarele: „În temeiul art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cod proc. pen. rap. la art. 204 Cod proc. pen., respinge ca nefondate contestaţiile declarate de inculpații M.L., M.L.J. şi M.G.A., împotriva încheierii penale din camera de consiliu de la data de 12.02.2024 pronunţată de judecătorul drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmbovița. În baza art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă contestatorii inculpați la plata sumei de 900 lei (cate 300 lei fiecare), cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă.

***

Prin Încheierea din data de 12 februarie 2024, pronunțată în dosarul nr. 459/120/2024, Tribunalul Dâmboviţa a dispus următoarele: „În temeiul dispoziţiilor art. 226 alin. 1 din Codul de procedură penală, admite propunerea formulată de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa în dosarul nr. 56/294/P/2024 şi în consecinţă: În temeiul dispoziţiilor art. 226 alin. 2 din Codul de procedură penală raportat la art. 223 alin. 2 din acelaşi cod şi cu referire la art. 202 alin. 1 şi 3 din Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: M.L., M.L.J., şi M.G.A., toţi aflaţi în stare de reţinere în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Dâmboviţa, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 12.02.2024 şi până la data de 12.03.2024 inclusiv. În temeiul dispoziţiilor art. 230 alin. 1 din Codul de procedură penală, emite de îndată, pe numele inculpaţilor, mandatele de arestare preventivă în sensul celor mai sus dispuse. Respinge solicitările formulate de către inculpaţi, prin avocaţi, privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, precum şi solicitarea privind constatarea nulităţii absolute a ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat cu procesul penal rămân în sarcina statului. Potrivit art. 204 alin. 1 din Codul de procedură penală: Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror. Soluţionată şi pronunţată potrivit dispoziţiilor art. 203 alin. 5 din Codul de procedură penală în Camera de Consiliu, astăzi 12.02.2024, orele 17:30.”

***

În cursul nopții de 10 spre 11 februarie 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, la un hotel din comuna Moroeni, zona montană Padina, un bărbat a fost înjunghiat.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde, din nefericire, au identificat decedată victima, respectiv un bărbat de 41 de ani, din Târgoviște.

Cadavrul a fost preluat de Serviciul Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

Persoanele bănuite de comiterea faptei, și anume trei bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 32 de ani, se află în custodia poliției, urmând ca în cadrul anchetei să se stabilească participația la comiterea faptei și să fie dispuse măsurile prevăzute de lege.

Din primele verificări, evenimentul s-ar fi produs pe fondul unui conflict spontan.

Cercetările au fost preluate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, fiind în curs de desfășurare.

:: Sursa: db.politiaromana.ro

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale