Completarea Regulamentului Senatului
14.04.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 380 din 12 aprilie 2021 a fost publicată Hotărârea nr. 44/2021 pentru completarea Regulamentului Senatului.

Regulamentul Senatului nr. 28/2005 a fost completat cu secțiunea a 31-a, care stabilește că, după adoptare sau respingere de către Senat în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul sau propunerea legislativă se va trimite Camerei Deputaților, care va decide definitiv.

Când Camera Deputaților, în calitate de primă Cameră sesizată, adoptă o prevedere care intră în competența sa decizională, prevederea este definitiv adoptată dacă și Senatul este de acord. În caz contrar, numai pentru prevederea respectivă, legea se întoarce la Camera Deputaților, care va decide definitiv în procedură de urgență. Aceeași regulă se aplică și pentru Senat.

Hotărârea mai prevede că, atunci când Senatul, în calitate de Cameră decizională, adoptă o prevedere care produce existența unor deosebiri majore de conținut juridic și existența unei configurații deosebite, semnificativ diferite, între formele adoptate de cele două Camere ale Parlamentului, încălcând cele două criterii esențiale cumulative stabilite prin Decizia CCR nr. 1/2012, numai pentru prevederea respectivă, legea se întoarce la Camera Deputaților, care se pronunță în procedură de urgență.

Intrare în vigoare: 12 aprilie 2021

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: Monitorul Oficial al României, Varia (alte arii de practica) | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD