« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Tribunalul București. Administratorul judiciar nu are obligația de a comunica creditorilor care nu fac parte din comitet actele supuse aprobării acestuia
16.04.2021 | Răzvan DOBRIN

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Răzvan Dobrin

Răzvan Dobrin

Prin Sentința Civilă nr. 926/2021 din data de 26.02.2021, Tribunalul București a apreciat că administratorul judiciar nu are obligația de a comunica creditorilor care nu fac parte din comitet actele supuse aprobării acestuia, neexistând nicio dispoziție legală în acest sens.

Astfel, judecătorul sindic a arătat că: “anterior ședinței comitetului creditorilor, administratorul judiciar nu are obligația de a comunica creditorilor care nu fac parte din comitet actele supuse aprobării acestuia, neexistând nicio dispoziție legală în acest sens.

Nu se poate reține că i-a fost încălcat creditorului dreptul de a lua cunoștință, anterior ședinței, de conținutul actelor supuse aprobării, câtă vreme nu avea dreptul de a vota în comitetul creditorilor, nefiind membru.

Dreptul creditorului se manifestă ulterior ținerii ședinței comitetului creditorilor prin formularea contestației împotriva deciziilor luate de comitetul creditorilor în termen de 5 zile de la publicarea procesului verbal al comitetului în Buletinul Procedurilor de Insolvență, conform prevederilor legale menționate.”

Pentru aceste considerente, printre altele, Tribunalul a respins contestația formulată împotriva procesului – verbal al Comitetului creditorilor.

Av. Răzvan Dobrin

 
Secţiuni: Insolvență, Jurisprudență, Jurisprudență Tribunale, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD