« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea modului de transmitere a situațiilor financiare trimestriale centralizate
20.04.2021 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Fiscalitate | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 404 din 16 aprilie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 494/2021 privind transmiterea situațiilor financiare trimestriale centralizate întocmite de instituțiile publice și pentru modificarea și completarea unor ordine ale ministrului finanțelor publice în domeniul contabilității instituțiilor publice.

Începând cu data de 16 aprilie 2021, Ministerul Finanțelor a stabilit că:

– situațiile financiare trimestriale centralizate, întocmite de instituțiile publice pentru trimestrele I-III ale anului 2021, nu se mai transmit pe suport hârtie la Ministerul Finanțelor și la unitățile subordonate;

– în Normele metodologice specifice privind organizarea și exercitarea controlului financiar preventiv, la anexa 27 „Situația plăților efectuate din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare (titlul 56 și titlul 58) la data de …”, col. 11 „Bugetul instituțiilor publice și activităților finanțate integral din venituri proprii (s10 stat + autonome)” nu se mai completează cu informații de către instituțiile publice;

– fondurile ce se pun la dispoziția Băncii de Export-Import a României EXIMBANK acordate din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Finanțelor – Acțiuni generale, de la capitolul 80.01 „Acțiuni generale economice, comerciale și de muncă”, titlul XVI „Împrumuturi” cod 80, articol „Fonduri de la bugetul de stat puse la dispoziția EXIMBANK” cod 80.11, se înregistrează în contabilitatea Trezoreriei centrale cu ajutorul contului 2670208 „Alte creanțe imobilizate (pentru sumele ce urmează a fi încasate în cursul exercițiilor viitoare)” și se raportează în anexa 40a „Situația activelor și datoriilor financiare ale instituțiilor publice din administrația centrală la data de …”, la rândul 76.

Intrare în vigoare: 16 aprilie 2021

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.