« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

OMV Petrom face echipă cu certSIGN pentru semnătura electronică
22.04.2021 | certSIGN

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

OMV Petrom a implementat semnătura electronică calificată  integrată pe fluxuri de lucru digitale, atât pentru documente interne, cât și pentru o parte din cele externe, în relația cu furnizorii și clienții.

OMV Petrom a căutat constant soluții de digitalizare, printre care și soluții de semnătură electronică. Printre considerentele avute în vedere au fost dorința de eficientizare a activităților și facilitarea lucrului de la distanță.

Cerințele OMV Petrom pentru soluția de semnătură electronică au fost: flexibilitatea, accesibilitatea, utilizarea intuitivă și securitatea soluției, precum și rapiditatea implementării.

Soluția Paperless flowSIGN dezvoltată de certSIGN îndeplinește toate cerințele de mai sus.

OMV Petrom are un număr considerabil de angajați și colaboratori, iar timpul petrecut pentru semnarea și gestionarea documentelor pe format hârtie era semnificativ. În plus, din momentul începerii pandemiei, când o mare parte dintre angajați au început lucrul de acasă, devenise extrem de dificil ca angajații să vină la birou doar ca să semneze documente.

Nu în ultimul rând, OMV Petrom face eforturi susținute pentru protecția mediului, iar limitarea consumului de hârtie este o preocupare reală.

Oana Bucur, Director Proiecte financiare strategice și Relația cu investitorii al OMV Petrom: „certSIGN a devenit partenerul nostru datorită faptului că oferea soluția de workflow integrat […] în doar câteva săptămâni un număr foarte mare de angajați au putut semna documente la distanță, documente esențiale pentru bunul mers al activităților.”

Soluția pe care OMV Petrom a ales să o implementeze este cea de semnătură electronică calificată Paperless flowSIGN. Peste 6000 de angajați au acces la platforma de semnare la distanță, aceștia beneficiind de o experiență 100% online folosind identificarea video pentru obținerea certificatului digital calificat.

Veronica Mitroi, Director Business Unit Servicii de Încredere, certSIGN: ”Experiența de peste 15 ani în domeniul Serviciilor de încredere ne-a demonstrat că documentele semnate și arhivate electronic diminuează costurile unei companii cu 66% spre deosebire de cele fizice, semnate olograf. De asemenea, timpul necesar semnării unui contract cu 4 semnatari folosind semnătura electronică calificată se reduce la câteva minute, iar la final toți au un exemplar original cu valoare legală. Apreciem în mod deosebit dorința și deschiderea OMV Petrom pentru semnătura electronică calificată,  atât de necesară mai ales în ultimul an. Parteneriatul cu OMV Petrom ne-a ajutat sa îmbunătățim constant soluția pe parcursul ultimului an. Suntem onorați să le fim parteneri.”

Paperless flowSIGN este o platformă care oferă absolut toate serviciile necesare pentru obținerea unui certificat calificat, încărcarea documentelor ce trebuie semnate și trimiterea lor automat către semnatari, în ordinea prestabilită, semnarea, iar apoi descărcarea exemplarului final cu toate semnăturile aplicate.

Oana Bucur: ”În viitorul apropiat ne propunem să semnăm toate documentele sub formă digitală, iar următorul pas firesc va fi arhiva electronică”. Din punctul acesteia de vedere, în urma experienței cu serviciile de încredere furnizate de certSIGN, cuvintele care ar descrie cel mai bine soluția Paperless flowSIGN sunt: ”soluție tehnică foarte bună”.

Rezultatele pozitive obținute în urma implementării Paperless flowSIGN sunt foarte importante. S-a ușurat enorm munca, eliminând timpii de așteptare (cu durata semnării, tipărirea și transmiterea documentelor prin curier/poștă, îndosarierea, arhivarea fizica ce presupune obligativitatea prezenței fizice etc)..

certSIGN, principalul producător și dezvoltator de soluții criptografice și servicii de încredere din România, furnizează servicii de încredere în conformitate cu cerințele Regulamentului eIDAS. Soluțiile sale sunt dezvoltate integral în România și proiectate special pentru necesitățile specifice mediului de business și pentru garantarea siguranței datelor personale. certSIGN te ajută să protejezi informațiile electronice, de la contracte și tranzacții online pană la informații salvate pe stațiile de lucru și servere, desfășurând proiecte în domeniul identității digitale, a semnăturilor electronice și securității cibernetice în peste 20 de țări.

certSIGN este singurul furnizor din Româniacare a obţinut certificarea remote Qualified Signature and Seal Creation Device, conform Regulamentului eIDAS pentru sistemul ”Paperless” de semnătură electronică calificată la distanță și sigiliu electronic la distanță. Acesta se regăsește în lista dispozitivelor aprobate de către Comisia Europeană, singura de referință la nivel European.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 793 benzinării, la sfârșitul anului 2020, sub două branduri, OMV și Petrom.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007-2020, compania a alocat aproximativ 72 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.

 
Secţiuni: Anunțuri, Cyberlaw, Selected, VIDEO | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD