« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CEDO. Protocolul nr. 15 a fost ratificat de toate statele membre
22.04.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Miercuri, 21 aprilie 2021, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a informat că Italia a ratificat Protocolul nr. 15 al Convenției pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, potrivit unui comunicat.

Această ratificare declanșează intrarea în vigoare a protocolului cu privire la toate statele membre ale Consiliului Europei, cu efect de la 1 august 2021.

Protocolul nr. 15 se adaugă la Preambulul Convenției și modifică mai multe dintre dispozițiile sale. Printre altele, reduce de la șase la patru luni termenul în care cererea poate fi adresată Curții în urma unei decizii interne finale.

Robert Spano, președinte CEDO: „Curtea este bine pregătită pentru intrarea în vigoare a Protocolului nr. 15. În timp util, toate informațiile relevante privind măsurile care vor fi puse în aplicare pentru asigurarea bunei funcționări a activității Curții vor fi postate pe website.”

În ceea ce privește România, Bogdan Aurescu, secretarul de stat pentru afaceri strategice, a semnat la data de 24 iunie 2013 Protocolul nr. 15 la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale.

 
Secţiuni: CEDO, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD