« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Universitatea Titu Maiorescu din București – 31 de ani de la înființare
23.04.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Universitatea Titu Maiorescu din București a dat publicității următorul comunicat: În data de 23 aprilie 2021, Universitatea Titu Maiorescu din București împlinește 31 de ani de la înființare. Ziua Universității constituie un cadru al bucuriei și al celebrării, dar, în același timp, și al reflecției la misiunea sa instituțională, la rolul educației și al cercetării în dezvoltarea societății, potrivit unui

Înființată în 1990, Universitatea și-a ales drept mentor pe fondatorul culturii și civilizației românești moderne, Titu Maiorescu. A fost o opțiune cu valoare simbolică și programatică, prin care instituția și-a definit identitatea în spațiul învățământului superior și direcțiile de evoluție. Educația ca factor fundamental al dezvoltării, cultivarea calității și a excelenței, asumarea modelului universității europene, încurajarea gândirii libere și creative, cultul valorii și al meritului, spiritul european, deschiderea comprehensivă spre domeniile cunoașterii, susținerea competitivității și a performanței, receptivitatea la evoluția ideilor și la necesitățile societale, toate acestea au fost și au rămas principii directoare ale existenței și dezvoltării Universității Titu Maiorescu.

La peste trei decenii de evoluție continuă, Universitatea Titu Maiorescu este astăzi una dintre universitățile de valoare ale României, recunoscută ca atare în spațiul academic românesc și internațional. Prin structură, prin complexitatea și diversitatea programelor de studii, instituția își onorează numele de universitate, în spiritul marii universități europene. Portofoliul academic al Universității este unul impresionant: 10 facultăți, 20 de programe de licență la învățământ cu frecvență și cinci la învățământ la distanță, 26 de programe masterale, trei școli doctorale, departament psihopedagogic, cursuri postuniversitare, programul pregătitor de limba română pentru cetățeni străini, programe de studii în română și în engleză, institute de cercetare, proiecte europene, activitate științifică prodigioasă, colaborări și parteneriate academice de prestigiu. Aceste elemente de viziune și de structură creează o identitate instituțională unică, a unei universități europene deschise spre viitor, situate sub auspiciile calității și excelenței. Universitate de cercetare avansată și educație, Universitatea Titu Maiorescu își certifică statutul de excelență și prin calificativul ARACIS: „grad de încredere ridicat”.

Universitatea Titu Maiorescu este opera comună a mai multor generații, de ieri și de azi, care, într-un efort sinergic, au participat la edificarea unei instituții-etalon a învățământului superior românesc. Comunitatea academică maioresciană a realizat astfel o Universitate modernă, europeană, al cărei prestigiu se întemeiază pe o realitate de elită și pe rezultate în educație și cercetare competitive la nivel internațional. În procesul continuu de dezvoltare, Universitatea își concepe viitorul pe marile linii de evoluție, în termenii calității, excelenței și performanței, sub semnul valorilor europene și sub geniul tutelar al lui Titu Maiorescu.

De Ziua Universității Titu Maiorescu, Ziua Sfântului Gheorghe, purtătorul de biruință, ne dorim să rămânem o Universitate unită și puternică, guvernată de spirit academic, de valori etice și deontologice, o instituție de elită a educației, cercetării și cunoașterii. La cei 31 de ani de existență, îi urăm Universității Titu Maiorescu noi succese pe drumul impetuos al evoluției, creștere continuă și la mulți ani! Iar comunității academice maioresciene, rezultate excepționale în activitate, bucurie, sănătate, putere și energie creatoare, mulți și fericiți ani! Vivat, Crescat, Floreat!

Cuvinte cheie:
Secţiuni/categorii: ANUNTURI, UNIVERSITARIA

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD