Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Ratificarea Tratatului între România şi Regatul Hașemit al Iordaniei privind extrădarea | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
16.12.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1188 din 15 decembrie 2021 a fost publicată Legea nr. 297/2021 pentru ratificarea Tratatului dintre România şi Regatul Haşemit al Iordaniei privind extrădarea, semnat la Amman la 4 aprilie 2021.

Astfel, România și Regatul Haşemit al Iordaniei se angajează să îşi extrădeze reciproc orice persoană aflată pe teritoriul părţii solicitate şi care este învinuită sau judecată pentru o infracţiune sau este urmărită în vederea executării unei pedepse privative de libertate aplicate de autorităţile judiciare ale părţii solicitante ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni.

În continuare, Tratatul prevede:

– Infracţiunile pentru care se încuviinţează extrădarea;
– Motivele obligatorii și facultative de refuz al extrădării;
– Regulile privind extrădarea propriilor cetățeni;
– Procedura de extrădare.

Intrare în vigoare: 18 decembrie 2021

***

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 590 din 11 iunie 2021 a fost publicat Decretul nr. 686/2021 pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Tratatului dintre România și Regatul Hașemit al Iordaniei privind extrădarea, semnat la Amman la 4 aprilie 2021.

La data de 11 iunie 2021, Președintele României a supus spre ratificare Parlamentului Tratatul dintre România și Regatul Hașemit al Iordaniei privind extrădarea, semnat la Amman la 4 aprilie 2021.

***

Vineri, 23 aprilie 2021, Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică proiectul de Lege privind ratificarea Tratatului între România şi Regatul Hașemit al Iordaniei privind extrădarea, semnat la Amman la 4 aprilie 2021.

:: Proiectul
:: Expunerea de motive

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti