Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Echipa Facultății de Drept din Timișoara a ocupat Locul III la Hexagonul Facultăților de Drept 2021 (Craiova, 22-24 aprilie 2021)
26.04.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 26 aprilie 2021, Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara a dat publicității următorul comunicat, semnat de prof. univ. dr. Lucian Bercea – Decan: În perioada 22-24 aprilie s-a desfășurat la Craiova ediția 2021 a Hexagonului Facultăților de Drept, cel mai prestigios concurs studențesc național în domeniul dreptului, organizat anual între echipele facultăților de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității „Al.I. Cuza” Iași, Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara. Această ediție a concursului a inclus trei probe științifice (Drept civil, Drept penal, Drept constituțional) și a fost organizată după ce în anul 2020 competiția a fost suspendată din cauza situației sanitare.

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara s-a situat pe locul III în clasamentul general. Totodată, Facultatea de Drept din Timișoara a obținut locul I la proba de Drept constituțional (prin echipa formată din Dorin Fitchevici și Denis Makamul, coordonată de lect. univ. dr. Andreea Verteș-Olteanu), locul III la proba de Drept civil (prin echipa formată din Teodora Trifa și Maria Rizea, coordonată de drd. Maximilian-Andrei Druță) și locul IV la proba de Drept penal (prin echipa formată din Andreea Birău și Iasmina Drăguescu, coordonată de drd. Cristina Nicorici).

Rezultatele obținute de Facultatea de Drept din Timișoara se înscriu în linia ascendentă a participărilor din ultimii ani la Hexagonul Facultăților de Drept, începând cu anul 2013 facultatea ocupând 1 loc I, 3 locuri II și 3 locuri III în clasamentul general al competiției.

Rezultatul confirmă apartenența studenților Facultății de Drept din Timișoara la elita învățământului superior juridic din România și se adaugă performanțelor obținute de echipele facultății la concursurile internaționale și europene de drepturile omului și drept internațional public.

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara își exprimă aprecierea pentru efortul și devotamentul cu care au reprezentat-o studenții săi la ediția 2021 a Hexagonului Facultăților de Drept. Totodată, Facultatea de Drept din Timișoara îi felicită pe ceilalți participanți la competiție pentru rezultatele obținute.

Ediția 2022 a Hexagonului Facultăților de Drept va fi organizată la Timișoara, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înființarea Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti