« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Judecătoria Sectorului 5 București. Penitenciarul Rahova – obligat să-i recunoască lui Liviu Dragnea zile câştig din muncă. UPDATE: Respingere cerere de liberare condiționată. UPDATE: Liviu Dragnea: Timp de o săptămână, eu nu am avut acces la cabinetul medical, rana fiindu-mi pansată de colegii din cameră. UPDATE: Cererea de liberare condiționată va putea fi reînnoită în august. UPDATE: Strămutare la Tribunalul Giurgiu. UPDATE: Tribunalul Giurgiu a admis cererea de liberare condiționată
15.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Joi, 15 iulie 2021, Tribunalul Giurgiu a admis cererea lui Liviu Dragnea de liberare condiționată, potrivit digi24.ro.

***

Luni, 14 iunie 2021, Curtea de Apel București a desființat decizia penală pronunţată de Tribunalul Bucureşti la data de 27 mai 2021 și a dispus strămutarea judecării contestațiilor de la Tribunalul Bucureşti la Tribunalul Giurgiu.

Fără cale de atac.

:: Hotărârea

***

Joi, 27 mai 2021, Tribunalul București a respins cererea lui Liviu Dragnea de liberare condiționată.

Aceasta va putea fi reînnoită după data de 27 august 2021.

:: Minuta

***

Joi, 6 mai 2021, Liviu Dragnea a fost audiat la Judecătoria Sectorului 5 București, într-un proces având ca obiect plângere conform art. 56 din Legea 254/2013 (drepturile persoanelor condamnate).

În sala de judecată, Liviu Dragnea a cerut judecătorului să vorbească fără mască, iar acesta a spus: „dacă nu ne amendează, se poate”, potrivit realitatea.net.

Liviu Dragnea: „Eu am suferit o intervenţie la spitalul penitenciar Rahova la spate, această zonă este foarte importantă. Pentru că operaţia a fost pe spate, eu nu am putut singur să-mi curăţ rana şi să-mi schimb bandajul. După intervenţie, medicul chirurg de la Rahova a trecut în fişa medicală şi a dispus ca medicii de la cabinetul medical din Rahova să cureţe rana din două în două zile. În a şasea zi, o zi de vineri după-amiază, s-a instituit carantina.

Eram trei deţinuţi în cameră. La uşa noastră s-a prezentat un ofiţer care ne-a transmis că nu mai putem să ieşim din cameră, că nu mai avem voie să primim vizite. Timp de o săptămână, eu nu am avut acces la cabinetul medical, rana fiindu-mi pansată de colegii din cameră. Rana s-a reinfectat apoi, că nu am fost pansat corect şi vineri după ce am ieşit din carantină m-au dus din nou la spitalul Rahova şi m-au operat din nou pentru că rana recidivase.

Doamna avocat mi-a prezentat ieri dosarul şi am văzut acolo o declaraţie din partea penitenciarului în care scrie că eu am refuzat asistenţa medicală. Scrie în dosar, la fila 12, 21.03.2021, deţinutul a refuzat şi a zis că se tratează singur. Nimic mai fals, e o declaraţie mincinoasă dată de cei de la Rahova. E fals în declaraţii, nu ştiu cine anume de la Rahova a declarat asta, dar colegii mei de cameră sunt cei care m-au bandajat. Ăsta a fost unul din motivele pentru care am spus că rana a fost pe spate şi nu mă puteam bandaja singur.”

***

Marți, 27 aprilie 2021, Judecătoria Sectorului 5 București a respins cererea lui Liviu Dragnea de liberare condiționată, potrivit digi24.ro.

***

Vineri, 23 aprilie 2021, Judecătoria Sectorului 5 București a „obligat Administraţia Penitenciarului Rahova Bucureşti să recunoască petentului Nicolae Liviu Dragnea zilele câştig din muncă pe care le-ar fi realizat în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 şi 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, pentru care s-a constatat în mod definitiv încălcarea dreptului la muncă (…).”

:: Hotarârea

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Judecătorii | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD