« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

CNAS. Regulile de raportare a cazurilor externate, rezolvate și serviciilor furnizate în luna aprilie 2021
26.04.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 434 din 23 aprilie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 456/2021 pentru completarea Ordinului președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 840/2018 privind aprobarea regulilor de confirmare din punctul de vedere al datelor clinice și medicale la nivel de pacient pentru cazurile spitalizate în regim de spitalizare continuă și de zi, precum și a metodologiei de evaluare a cazurilor neconfirmate din punctul de vedere al datelor clinice și medicale pentru care se solicită reconfirmarea.

Prin prezentul ordin, CNAS a stabilit că pentru luna aprilie 2021 se aplică următoarele reguli:
– pentru raportarea cazurilor externate în luna aprilie 2021, spitalele vor raporta în format electronic setul minim de date la nivel de pacient în spitalizarea continuă (SMDPC), aferent pacienților externați, până la data de 6 mai 2021;
– pentru raportarea cazurilor rezolvate/serviciilor furnizate în luna aprilie 2021, spitalele vor raporta în format electronic setul minim de date la nivel de pacient în spitalizarea de zi (SMDPZ), aferent cazurilor rezolvate/serviciilor furnizate, până la data de 6 mai 2021;
– până la data de 10 mai 2021, CNAS va primi de la Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București, în format electronic, datele/informațiile de confirmare clinică și medicală a activității aferente lunii aprilie 2021, în formatul solicitat de CNAS.

Intrare în vigoare: 23 aprilie 2021

 
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD