« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Comisia Europeană. Aprobarea planurilor de monitorizare a reziduurilor, pentru importarea animalelor și produselor de origine animală
27.04.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 138 din 22 aprilie 2021 a fost publicată Decizia de punere în aplicare nr. 653/2021 de modificare a Deciziei 2011/163/UE în ceea ce privește aprobarea planurilor prezentate de țări terțe în conformitate cu articolul 29 din Directiva 96/23/CE a Consiliului [notificată cu numărul C(2021) 2587].

La data de 20 aprilie 2021, Comisia Europeană a constatat următoarele:

„Albania a prezentat Comisiei un plan pentru acvacultură. Planul respectiv oferă garanții suficiente și ar trebui aprobat. Întrucât planul respectiv nu vizează crustaceele, ar trebui adăugată în listă o specificație care să excludă crustaceele de la aprobarea pentru acvacultură.

Bosnia și Herțegovina a prezentat Comisiei un plan pentru acvacultură, care nu vizează crustaceele. Prin urmare, în listă ar trebui adăugată o specificație care exclude crustaceele de la aprobarea pentru acvacultură.

Insulele Falkland au prezentat Comisiei un plan pentru acvacultură, care nu vizează crustaceele și un plan pentru rumegătoarele mici, care vizează doar ovinele. Prin urmare, în listă ar trebui adăugată o specificație care exclude crustaceele de la aprobarea pentru acvacultură și limitează la ovine aprobarea pentru rumegătoarele mici.

Insulele Feroe au prezentat Comisiei un plan pentru acvacultură, care nu vizează crustaceele. Prin urmare, în listă ar trebui adăugată o specificație care exclude crustaceele de la aprobarea pentru acvacultură.

Guatemala a prezentat Comisiei un plan pentru acvacultură, care nu vizează peștii cu înotătoare. Prin urmare, în listă ar trebui adăugată o specificație care să excludă peștii cu înotătoare de la aprobarea pentru acvacultură.

Iranul a prezentat Comisiei un plan pentru acvacultură, care nu vizează peștii cu înotătoare. Prin urmare, în listă ar trebui adăugată o specificație care exclude peștii cu înotătoare de la aprobarea pentru acvacultură.

Kârgâzstanul este inclus în prezent în lista de aprobare pentru miere. Țara terță respectivă a prezentat Comisiei un plan pentru miere care nu oferă garanții suficiente. Prin urmare, rubrica privind Kârgâzstanul pentru miere ar trebui eliminată din listă.

Moldova a prezentat Comisiei un plan pentru acvacultură, care nu vizează crustaceele, și un plan pentru lapte. Planul pentru lapte oferă garanții suficiente și ar trebui aprobat. Prin urmare, în listă ar trebui adăugată o specificație care exclude crustaceele de la aprobarea pentru acvacultură precum și o rubrică pentru Moldova în ceea ce privește laptele.

Muntenegru a prezentat Comisiei un plan pentru acvacultură, care nu vizează crustaceele și un plan pentru rumegătoarele mici, care vizează doar ovinele. Prin urmare, în listă ar trebui adăugată o specificație care exclude crustaceele de la aprobarea pentru acvacultură și limitează la ovine aprobarea pentru rumegătoarele mici.

Marocul a prezentat Comisiei un plan pentru acvacultură, care nu vizează crustaceele. Prin urmare, în listă ar trebui adăugată o specificație care exclude crustaceele de la aprobarea pentru acvacultură.

Mozambicul a prezentat Comisiei un plan pentru acvacultură, care nu vizează peștii cu înotătoare. Prin urmare, în listă ar trebui adăugată o specificație care exclude peștii cu înotătoare de la aprobarea pentru acvacultură.

Namibia a prezentat Comisiei un plan pentru vânatul sălbatic și pentru rumegătoarele mici care vizează doar ovinele. Planul respectiv oferă garanții suficiente și ar trebui aprobat. În listă ar trebui inclusă o rubrică privind Namibia pentru vânatul sălbatic și ovine. Totuși, în listă ar trebui adăugată o specificație care să limiteze la ovine aprobarea pentru rumegătoarele mici.

Nicaragua a prezentat Comisiei un plan pentru acvacultură, care nu vizează peștii cu înotătoare. Prin urmare, în listă ar trebui adăugată o specificație care exclude peștii cu înotătoare de la aprobarea pentru acvacultură.

Nigeria a prezentat Comisiei un plan pentru acvacultură, care nu vizează peștii cu înotătoare. Planul respectiv oferă garanții suficiente și ar trebui aprobat. Prin urmare, în listă ar trebui adăugată o rubrică privind Nigeria pentru acvacultură, însoțită de o specificație care exclude peștii cu înotătoare.

Noua Caledonie a prezentat Comisiei un plan pentru acvacultură, care nu vizează peștii cu înotătoare. Prin urmare, în listă ar trebui adăugată o specificație care exclude peștii cu înotătoare de la aprobarea pentru acvacultură.

Omanul a prezentat Comisiei un plan pentru acvacultură, care nu vizează crustaceele. Planul respectiv oferă garanții suficiente și ar trebui aprobat. Prin urmare, în listă ar trebui adăugată o rubrică privind Omanul pentru acvacultură, însoțită de o specificație care exclude crustaceele.

Taiwanul a prezentat Comisiei un plan pentru ouă. Planul respectiv oferă garanții suficiente și ar trebui aprobat. Prin urmare, în listă ar trebui inclusă o rubrică privind Taiwanul pentru ouă.

Tanzania a prezentat Comisiei un plan pentru acvacultură, care nu vizează peștii cu înotătoare. Prin urmare, în listă ar trebui adăugată o specificație care exclude peștii cu înotătoare de la aprobarea pentru acvacultură.

Togo a prezentat Comisiei un plan pentru miere. Planul respectiv oferă garanții suficiente și ar trebui aprobat. Prin urmare, în listă ar trebui inclusă o rubrică privind Togo pentru miere.

Tunisia a prezentat Comisiei un plan pentru acvacultură, care nu vizează crustaceele. Prin urmare, în listă ar trebui adăugată o specificație care exclude crustaceele de la aprobarea pentru acvacultură.

Ucraina a prezentat Comisiei un plan pentru acvacultură, care nu vizează crustaceele. Prin urmare, în listă ar trebui adăugată o specificație care exclude crustaceele de la aprobarea pentru acvacultură.

Deși Columbia nu a prezentat Comisiei un plan pentru ouă, țara respectivă a furnizat garanții în ceea ce privește ouăle și produsele din ouă originare fie din statele membre, fie din țări terțe din care este autorizat exportul de astfel de produse către Uniune. Prin urmare, în listă ar trebui adăugată o rubrică privind Columbia pentru ouă, însoțită de o notă de subsol corespunzătoare.”

Anexa la Decizia 2011/163/UE a fost modificată în conformitate.

Intrare în vigoare: 22 aprilie 2021

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: Dreptul sanatatii, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Protecția animalelor, Protecția consumatorilor | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD