« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Universitatea de Vest din Timișoara. Drd. Doriana Treta – selectată de consorțiul UNITA
27.04.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Luni, 26 aprilie 2021, Universitatea de Vest din Timișoara a informat că Doriana Treta este una dintre cele două doctorande selectate de consorțiul UNITA pentru finanțarea în cotutelă a unor teze de doctorat în domenii cheie ale proiectului: cetățenia europeană și intercomprehensiunea, potrivit unui comunicat.

Procedura de selecţie a presupus evaluarea a nouă dosare de candidatură. Dintre acestea, opt au fost declarate eligibile, trei candidaţi (unul de la Universitatea de Vest din Timișoara, unul de la Universitatea din Zaragoza şi unul de la Universitatea din Torino) fiind selectaţi pentru a fi evaluaţi în cadrul unui interviu distinct de către o comisie formată din reprezentanţi ai celor șase parteneri UNITA.

Subiectul de cercetare al drd. Doriana Treta îl reprezintă cetățenia europeană, mai exact, impactul drepturilor conferite cetățenilor europeni asupra zonelor rurale din Munții Pirinei si din Alpii Graici. Depopularea, migrația transfrontalieră, dar și redescoperirea potențialului regiunilor amintite de către o clasă privilegiată reprezintă realități specifice acestor zone rurale muntoase, iar cetățenia europeană este unghiul de abordare al acestor realități. Subiectul lucrării răspunde apelului programului UNITA de a atrage atenția asupra potențialului și importanței unor astfel de zone, care fac parte din patrimoniul cultural și natural al Europei.

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni/categorii: INTERNAȚIONAL, UNIVERSITARIA

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD