« Flux noutăţi
Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE

Aniversarea a 20 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie și colaborare dintre România și Republica Macedonia de Nord
30.04.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 30 aprilie 2021, Ministerul Afacerilor Externe a dat publicității următorul comunicat: Astăzi, 30 aprilie, aniversăm împlinirea a 20 de ani de la semnarea, la București, a Tratatului de prietenie și colaborare dintre România și Republica Macedonia de Nord, document care stabilește cadrul pentru cooperarea politică, economică și culturală dintre cele două țări. Țările noastre sunt parteneri puternici, iar cooperarea bilaterală în baza Tratatului continuă să se dezvolte.

Cei 20 de ani care au trecut de la semnarea Tratatului au fost martori ai unor evoluții istorice pentru ambele părți. Totodată, au marcat aprofundarea relației noastre bilaterale, după cum arată numeroasele contacte stabilite la toate nivelurile, acoperind o arie extinsă de problematici, de la domeniile economice și științifice, la cele culturale și educaționale. De la debutul pandemiei de COVID-19, țările noastre au colaborat în vederea atenuării efectelor negative asupra cetățenilor.

Cu acest prilej, reiterăm importanța procesului de extindere a Uniunii Europene. În acest sens, România și Republica Macedonia de Nord utilizează toate căile de colaborare, inclusiv Memorandumul de cooperare pentru integrare europeană, semnat în 2019. Credem cu tărie că proiectul european va fi cu adevărat împlinit doar după aderarea statelor din Balcanii de Vest și că stabilitatea și securitatea Europei depind într-o măsură semnificativă de acest demers.

De asemenea, urmărim construirea unei relații puternice și productive în cadrul NATO, bazată pe interesele strategice și de securitate comune.

România și Republica Macedonia de Nord colaborează, totodată, îndeaproape în formatele de cooperare regională, care joacă un rol decisiv în asigurarea stabilității și dezvoltării sustenabile în regiunea noastră.

Avem convingerea că în viitor relația noastră va deveni mai puternică și mai apropiată și că vom continua consolidarea și extinderea domeniilor de cooperare. Credem, de asemenea, că dezvoltarea legăturilor economice și schimburilor comerciale dintre țările noastre va avea, cât mai curând, drept consecință atingerea adevăratului lor potențial.

România și Republica Macedonia de Nord apreciază în mod deosebit și promovează minorităţile înrudite ale acestora, precum şi comunităţile etnice, respectiv identitatea lor etnică, culturală, lingvistică și religioasă. Prin punțile robuste și durabile pe care le construiesc între țările noastre, aceste comunități vor continua să-și aducă contribuţia deosebit de importantă la dezvoltarea prieteniei dintre cele două state.

 
Secţiuni: Anunțuri | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD