« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
 1 comentariu

Papa Francisc promulgă o nouă lege anticorupție
04.05.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Joi, 29 aprilie 2021, Papa Francisc, printr-un decret ”motu proprio”, solicită ca cei care ocupă funcții de conducere și de administrație să nu aibă condamnări sau anchete pentru terorism, spălare de bani sau evaziune fiscală, potrivit vaticannews.va.

Papa Francisc dispune ca toți cei care ocupă funcții de conducere în instituțiile Sfântului Scaun, precum și cei care îndeplinesc funcții de administrație activă, funcții jurisdicționale sau de control, să semneze o declarație prin care dau asigurări că nu au pe numele lor condamnări definitive, că nu sunt supuși unor procese penale în derulare sau unor anchete pentru corupție, fraudă, terorism, spălare de bani, exploatarea minorilor sau evaziune fiscală. În aceeași declarație, aceștia trebuie să dea asigurări că nu dețin sume de bani sau investiții în țări cu un ridicat nivel de spălare a banilor sau de finanțare a terorismului, în paradisuri fiscale sau participații în societăți comerciale care operează împotriva doctrinei sociale a Bisericii.

De asemenea, este interzis, pentru toți angajații instituțiilor Curiei Romane, Statului Cetății Vaticanului și ai entităților legate de acestea, să accepte, în virtutea propriei activități, cadouri sau alte utilități cu o valoare superioară sumei de 40 de euro.

Decretul intră în vigoare în 29 aprilie 2021 și receptează indicațiile Convenției ONU împotriva corupției.

 
Secţiuni: Drept penal, Internațional | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Papa Francisc promulgă o nouă lege anticorupție”

  1. Legea își propune eliminarea nepotismului, fiind adoptată dupa 4 ani de pregătire.
    Mai mult de atât, în ultima vreme, pandemia Covid 19 a afectat puternic finanțele de care Vaticanul dispune, prin această lege, statul sperând că va preveni corupția și va economisi bani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD