Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Tudorel Toader și Beatrice Abălașei au efectuat o vizită oficială la Universitatea din Cernăuți
06.05.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 5 mai 2021, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), împreună cu prof. univ. dr. Beatrice Abălașei, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport au efectuat o vizită oficială la Universitatea Națională „Iurii Fedkovici” din Cernăuți, în vederea extinderii parteneriatelor academice dintre cele două instituții, potrivit unui comunicat.

În cadrul vizitei, delegația UAIC s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Vasyl Balukh, prim-prorector, prof. univ. dr. Tamara Marusyk, prorector, prof. univ. dr. Iaroslav Zorii, decanul Facultății de Educație Fizică și Sergii Lukaniuk, șeful Departamentului de Relații Internaționale de la Universitatea Națională „Iurii Fedkovici” din Cernăuți.

Discuțiile purtate în cadrul întâlnirii s-au axat pe dezvoltarea cooperării academice dintre UAIC și Universitatea din Cernăuți, în ceea ce privește mobilitatea studenților, activitatea de cercetare științifică și activitatea didactică. Pe parcursul întâlnirii s-a discutat și despre posibilitatea înființării de programe de studii comune cu diplomă dublă sau oportunitatea înființării unei extensiuni a UAIC în Cernăuți, ambele părți exprimând deschiderea pentru a sprijini consolidarea parteneriatului deja existent.

Colaborarea dintre UAIC și Universitatea Naţională „Iurii Fedkovici“ din Cernăuţi a început prin încheierea unui acord bilateral, în anul 1993. În prezent, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are încheiate acorduri bilaterale cu nouă instituții de învățământ superior din Ucraina. În perioada 2010-2020, 250 vizite academice au fost efectuate de studenții, profesorii și cercetătorii UAIC la universități sau alte organizații din Ucraina, sub formă de stagii de studiu, predare sau practică, vizite de cercetare sau participări la diverse evenimente științifice.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti