Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Procedura de acordare a drepturilor salariale, stabilite prin hotărâri judecătorești, pentru personalul din Ministerul Tineretului și Sportului
06.05.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul sportului, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 465 din 4 mai 2021 a fost publicat Ordinul nr. 251/2021 privind stabilirea procedurii de efectuare a plății sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului – aparatul central și unități subordonate, devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2021.

Prezentul ordin stabilește procedura de efectuare a plății sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești, devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2021, în ceea ce privește:
– acordarea drepturilor menționate în favoarea personalului din Ministerul Tineretului și Sportului;
– acordarea de daune-interese moratorii sub forma dobânzii legale pentru plata eșalonată a sumelor prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea unor drepturi salariale pentru personalul din Ministerul Tineretului și Sportului.

Astfel, ordinul stabilește că plata sumelor se va realiza eșalonat, în 5 tranșe (o tranșă/an bugetar), iar termenul de eșalonare se calculează de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie.

Drepturile cuvenite personalului, cu excepția daunelor-interese moratorii, vor fi actualizate, fiecare în parte, cu indicele prețurilor de consum stabilit de Institutul Național de Statistică, la care se adaugă dobânda legală remuneratorie, calculată de la data la care hotărârea judecătorească a rămas executorie.

Plata sumelor datorate reprezentând drepturile de natură salarială datorate în temeiul titlurilor executorii se va efectua în trimestrul IV din anul 2021.

Intrare în vigoare: 4 mai 2021

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti