Secţiuni » Interviuri
Interviuri
Women in Law
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Interviuri SELECTED Women in Law

Saniya Melnicenco: Nu este vorba despre a “lua” niște poziții de la bărbați, ci despre a crea o societate mai echilibrată [Women in Law]

25 martie 2024 | Alina MATEI
Alina Matei

Alina Matei

Saniya Melnicenco

Saniya Melnicenco

Alina Matei: Mulțumesc, stimată doamnă Saniya Melnicenco, pentru timpul acordat cititorilor JURIDICE.ro. WOMEN IN LAW este despre femei, despre ceea ce fac ele în viața profesională și nu numai. O să vă rog să ne spuneți ce vă definește pe dumneavoastră ca profesionist?

Saniya Melnicenco: Salutare cititorilor JURIDICE.ro! Sunt bucuroasă să fac parte din comunitatea Women in Law, tocmai pentru că reflectă cei doi piloni din viața mea profesională: dreptul și sustinerea femeilor în societate. Cel de-al treilea ar fi energie și dezvoltarea durabilă, însă acum, mai ales în luna femeilor, vorbim despre ele. Chemarea către Drept am simțit-o destul de devreme, atunci când pedagogii mei îmi preziceau o carieră artistică sau cea de balet, eu admiram femei puternice în avocatură și diplomație. Așadar, alegerea facultății de drept internațional a fost una firească pentru mine. Apoi, după cele 5 ani de facultate, în 2002, a urmat stabilirea în România, unde am trecut profesional de la un business privat la activitate corporativă. În toți acești ani, focusul meu rămânea integritatea profesională, comunicarea eficientă, cooperare și stakeholders engagement, și, nu în ultimul rând, guvernanța corporativă.

Alina Matei: În opinia dumneavoastră, implicarea femeilor, indiferent de profesia juridică aleasă, este limitată/nelimitată?

Saniya Melnicenco: Urmăresc cu o satisfacție trendul ascendent în implicarea femeilor în antreprenoriat, în poziții de leadership în afaceri, în dezvoltarea carierei alese. Însă există un gap, o întârziere semnificativă în reprezentarea femeilor în zona politică și la nivelul consiliilor de administrație în mari companii.

Este de notorietate concluzia World Economic Forum despre estimarea perioadei de 136 ani (!) necesară să se închidă așa numitul Gender Gap. Sunt multe componente din rețeta unei accelerări în acest domeniu, primordial ar fi cel al educației. Potrivit aceluiași raport, România se află pe locul 89 din 153 de tari în ceea ce privește egalitate de gen, iar în UE suntem pe poziție 26 (!) privind reprezentarea femeilor în parlament, în guvern și în consilile locale.

Orice discuție despre limitări, fie pe orizontală sau verticală, este subiectivă: ne oprim acolo unde credem că ne este “permis”, “accesibil”, “se poate” sau “de mine”. Schimbarea de paradigmă începe cu sine, continuă prin susținerea femeilor din jur, cu alegeri conștientizate, cu educarea fetelor si baietilor în respectul reciproc, incluziune și egalitate de drept.

Însă sunt necesare și măsuri concrete de natură legislativă și da, mult criticate “cote de gen” precum cele din Directiva Europeană pentru Egalitate de Gen în Consiliile de Administrație, apoi și cele pentru organe reprezentative centrale și locale. Indubitabil, criteriile de promovare a femeilor trebuie să se bazeze pe competențele profesionale, nivelul de pregătire, experiența relevantă ți abilitățile de relaționare. Sunt multe profesioniste valoroase, le vedem în jurul nostru în fiecare zi, însă ele trebuie încurajate să-și asume “locul la masă”.

Pană la urmă, nu este vorba despre a “lua” niște poziții de la bărbați, ci despre a crea o societate mai echilibrată, mai justă și prin urmare mai prosperă.

Alina Matei: Trecerea femeii juriste de la rolul de soție/iubită/mamă la cel de profesionist al dreptului ce filtre ar trebui să parcurgă, pentru ca niciunul dintre cele două ”roluri” să nu fie afectat de prejudicii majore?

Saniya Melnicenco: Sincer, nu știu dacă există niște filtre, mai degrabă sunt niște switch-uri, cu care la un moment dat înveți să treci de la o stare la alta: de la o sedință “cu spume” la o conversație la un ceai cu copiii, de la o dezbatere din sală de judecată la un dialog cu partenerul. Cheia este în a aborda fiecare interacțiune conștient, fără să te lași dus de inerție. Și da, nicio relație nu vine cu un manual de funcționare, multe lucruri se învață pe parcurs. Cu cât mai mult ne înțelegem pe noi înșine și rămânem curioși despre lumea din jurul nostru, cu atât această calibrare se face mai firesc.

Alina Matei: Mediul juridic oferă femeilor oportunitatea de a fi ceea ce vor ele să fie?

Saniya Melnicenco: Cu riscul de a părea “îndrăgostită” față de domeniul meu, cred sincer că background-ul juridic este un instrument printre cele mai cu potențial pentru realizarea profesională în cât mai multe domenii: poate fi piatra de temelie a unei cariere pur juridice sau una dintre perle pe șiragul cu alte calificări din zona economică, politică, socială, educațională sau financiară.

Este recunoscut că femeile, în general, au abilități foarte bune de relaționare, empatie, incluziune, stakeholders engagements and risk management, asta arată clar studiile de organisational behaviour. Femeile juriste prin prisma pregătirii și activității lor dezvoltă în plus gândirea critică și bine structurată, logica, capacitatea de analiză și sinteză, comunicare precisă și elocventă. Este un tool box universal și valoros pentru orice carieră.

Alina Matei: Din toate punctele de vedere, nu cunosc să fi fost vreo perioadă mai favorabilă dezvoltării femeilor ca cea în care trăim. Orice drept, ca orice prejudecată este doar cu urmări. Ce rol pot avea femeile juriste în a înțelege că fiecare este responsabil de alegerile lui (profesionale, personale)?

Saniya Melnicenco: Aici cred ca se potrivește “…cui i s-a dat mult, să ceară mult”. Sunt multe exemple frumoase ale colegelor mele, care fac parte de programe de educatie juridică în școli, programe anti bullying, de educație civică, de conciliere a victimelor violenței domestice, drepturilor copiilor cu nevoi speciale samd. Vine momentul de a da înapoi societății, fie că ești voluntar, fie că lupți pentru o cauză în cadrul unei asociații. Cel mai de impact este exemplu personal, copiii noștri sau colegii mai tineri ne urmăresc și așteaptă de la noi fapte, nu vorbe.

Alina Matei: Ați avut un model feminin care v-a inspirat de-a lungul timpului?

Saniya Melnicenco: Primul model a fost cel din familie, mama mea, care reușea să fie profesionist respectat și “șefă” peste zeci de oameni acolo, la uzina ei, și o mamă foarte dedicată acasă, care gătea, coșea, croșeta, avea grijă de cei în vârstă, citea mult, cânta la pian, primea musafiri și organiza picnicuri. Eu acum nu-mi pot imagina prin ce puteri magice avea această capacitate să jongleze cu toate îndatoririle casei. Chiar și acum continuă să se dedice celor patru nepoți de-ai săi.

Strabunica mea era măritată la varsta de 9 ani, s-a văduvit repede, apoi destinul a adus-o împreună cu străbunicul meu, cu care au trăit fericiți pe vremuri grele, însă fiecare dintre cei cinci copii ai lor a primit o educație de calitate. Ea însăși era printre puținele femei educate în satul ei, și pentru că știa să scrie și să citească, a făcut adesea acest lucru – a scris și a citit scrisori pentru săteni; era foarte respectată pentru că era școlită și pentru că oferea din timpul ei celor din jur.

Femeile din familia mea sunt fascinante exemple de determinare, reziliență, putere și mărinimie. A trebuit să-și croiască drumul în pofida unor greutăți excesive și disproportionate, impuse femeilor prin așteptări sociale, culturale și prin cutuma unei familii tradiționaliste.

Uitându-mă cu recunoștință la rădăcinile mele, mă simt privilegiată de a trăi în epoca altor posibilități.

Alina Matei: Am trăit în epoca Pandemiei și a tulpinilor de COVID-19. Cum a fost această perioadă pentru dumneavoastră, din punct de vedere personal și profesional?

Saniya Melnicenco: Pe o parte, a fost o perioadă care m-a adus mai aproape de copiii mei, prin “work from home”, ne-a amintit cât de fragila este lumea, pe care o luăm ca un dat. Ne-a învățat să eficientizăm anumite procese, să reducem din deplasări, ședințe și plimbări inutile a hârtiilor.

Pe de alte parte, ne-a învățat să vedem vulnerabilitățile noastre și ai celor din jur, așa numitul check-out cu membri echipei nu mai era un simplu “ce faci”, a devenit cu adevărat despre oameni, despre grija lor pentru cei dragi, despre frici și impredictibilitate, planuri eșuate și reacții din toată paleta emoțională.

Ca jurist, urmăream surprinsă dezvoltarea legislației în perioada pandemiei, care a avut o efervescență fără precedent, dar și o multitudine de controverse în materia drepturilor omului și o lipsă de consecvență. Cred că ar fi un subiect de cercetare rodnic pentru un jurist curios cu un spirit critic.

Alina Matei: Un mesaj, vă rog, pentru toate doamnele din lumea juridică.

Saniya Melnicenco: În luna femeilor vă urez să vă bucurați de fiecare rol, fiecare ipostază și etapă a vieții voastre: profesionistă, mamă, iubită, soție, prietenă, fiică, nepoată, bunică, carieristă sau casnică, președinte de Board sau șefă pe placă ei de surfing, în sală de judecată sau în ashram, la pupitru sau la bucătărie – în toate suntem noi și noi suntem în toate.

Alina Matei: Mulțumesc pentru că ați stat de vorbă cu mine!

Saniya Melnicenco: Mult succes proiectului Women in Law și JURIDICE.ro!

Alina Matei: De asemenea, mulțumiri speciale celor care au făcut posibil acest minunat proiect, adică partenerilor JURIDICE.ro: BCRcertSIGNCSALB.

Citeşte mai mult despre , , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership